Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

FN-rapport: PA “kommer med undskyldninger for menneskerettighedsbrud”, Hamas “udviser ringe forpligtelse til at opretholde menneskerettigheder”

Her ses forsiden af ILF-rapporten om Pillay-kommisionen.
Her er afsnittet fra FN-rapporten som du næppe kommer til at læse om hos DR.

Den 27. maj 2021 etablerede FNs menneskerettighedsråd en undersøgelseskommission ledet af Navi Pillay efter Gaza-krigen i maj 2021. I maj påpegede MIFF at Pillay-kommissionen kun har til formål at dæmonisere Israel.

62% af FNs menneskerettighedsrådets medlemslande er ikke-demokratiske og rådet er sygelig optaget med Israel, som er det eneste land med et fast punkt på mødeagendaen. De fleste af verdens værste regimer kritiseres ikke af rådet, mens Israel udsættes for flere specialsessioner og undersøgelseskommissioner end noget andet land – læs mere på temasiden: Hvorfor du ikke kan tage FNs fordømmelser af Israel alvorlig.

Den 7. juni kom Pillay-kommissionens første rapport. Den 18-sider rapport er som ventet spækket med kritik mod Israel, så der er ikke meget nyt for dig som læser, men mon ikke DR kommer til at gengive kritikken.

DR og andre danske medier vil sikkert ikke nævne afsnit 75 i rapporten – derfor får du det her:

I afsnit 75 skriver Pillary-kommissionen: «De palæstinensiske selvstyremyndigheder bruger ofte okkupationen som undskyldning og hovedårsag til deres brud af menneskerettigheder og manglende afholdelse af valg til deres lovgivende forsamling og præsidentembedet. De-facto myndighederne i Gaza [Hamas] viser kun lille forpligtelse til at følge menneskerettigheder og efterlevelse af international humanitærret.»

Anne Herzberg som er juridisk rådgiver i NGO Monitor, kommenterede i sidste uge Pillay-rapporten i FNs menneskerettighedsråd. I sin udtalelse påpeger Herzberg at rapporten reflekterer FNs menneskerettighedsrådets «besættelse af at angribe den jødiske stat».

– Undersøgelseskommisssionen udelader vigtig historisk kontekst, og stort set al skyld for konflikten på Israel, udtaler Herzberg og påpeger at rapporten minimerer palæstinensisk terror og kommer med «flere falske anklager om diskriminering».

Israelske myndigheder besluttede ikke at samarbejde med Pillay-kommissionen, og har ikke givet dem indrejsetillaldelse. Herzberg kritiserer kommissionen for ikke at tage kontakt til israelske eller jødiske organisationer fordi de har kontakt til flere palæstinensiske organisationer.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem