Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels FN-ambassadør til FNs Sikkerhedsråd: – Fordøm og sanktionér Iran

Gilad Erdan er Israels ambassadør i FN og USA. (Foto: Ben Kelmer, Flickr.com)
- Medlemmer af FN's øverste organ bør erkende den destabiliserende rolle som Iran spiller i regionen. Angrebet mod olietankeren er endnu et eksempel på præstestyrets maritime terror, siger Israels FN-ambassadør Gilad Erdan.

Israels FN-ambassadør Gilad Erdan opfordrede tirsdag FN’s Sikkerhedsråd til at fordømme og sanktionere Iran efter præstestyret i sidste uge angreb israelsk-ejet olietanker ved Omans kyst, skriver Times of Israel.

Læs MIFFs artikel om Irans droneangreb mod olietankeren HER og HER.

– Sikkerhedsrådet må ikke sidde på hænderne og lade Iran begå den slags krænkelser eller terrororganisationer i regionen, som reelt fungerer som præstestyrets håndlangere, skrev Erdan i brev til Sikkerhedsrådets præsident T. S. Tirumurti i Indien.

Irans droneangreb i torsdags var målrettet MT Mercer Street, en olietanker som administreres af et britisk selskab ejet af israelske Eyal Ofer. En britisk sikkerhedsvagt og et rumænsk besætningsmedlem blev dræbt ved angrebet, da en af dronerne ramte skibet ud for Omans kyst. Israel, USA, Storbritannien og Rumænien holder Iran ansvarlig for angrebet.

– Jeg opfordrer Sikkerhedsrådet til at hastebehandle sagen og utvetydigt fordømme og sanktionere Iran for deres ondsindede aktiviteter. Sikkerhedsrådet skal træffe alle nødvendige foranstaltninger for at holde det iranske regime fuldt ud ansvarlig for deres gentagne og uhæmmede grove overtrædelser af folkeretten, udtalte FN-ambassadør Erdan.

FN’s udsending udtalte at angrebet “er endnu et eksempel på maritim terror” fra Teheran og følger en række angreb, som Erdan har opfordret FN’s øverste organ til at fordømme.

Angrebet på MT Mercer Street er endnu en mulighed for medlemmer af Sikkerhedsrådet til at identificere den “afgørende rolle som Irans revolutionsgarde (IRGC) har spillet i sprede vold og ødelæggelse i Mellemøsten og andre steder i verden,” udtalte FN-ambassadør Erdan.

Ambassadøren tilføjede at Irans handling “truer sikkerheden ved international skibsfart og navigation og forstyrrer den internationale handel for yderligere at destabilisere en meget ustabil region.”

Erdans brev blev sendt samtidigt med endnu en sikkerhedshændelse som påvirker skibsfarten var under opsejling i regionen.

Mindst seks skibe ved Emiraternes kyst udsendte tirsdag advarsler om, at de havde mistet kontrollen over deres styring under uklare omstændigheder, da britiske myndigheder rapporterede at “en mulig kapring” var i gang i området.

Det stod umiddelbart ikke klart, hvad der skete ved kysten af ​​Fujairah i Omanbugten.

Tirsdag advarede Israels premierminister Naftali Bennett om at Israel ikke længere vil tillade Iran at “sidde roligt i Teheran, mens de antænder hele Mellemøsten – den tid er slut.”

Læs om Iran HER. Læs om Irans støtte til terrorgruppen Hamas HER. Læs om Irans støtte til terrororganisationen Hizbollah HER.

“Vi arbejder på at få hele verden til at støtte op om det her, men vi ved hvordan vi skal handle alene,” udtalte premierminister Bennett under sit besøg ved Israels nordlige grænse med topmilitære embedsmænd. “Iran kender prisen vi vil fastsætte, når vores sikkerhed trues.” tilføjede premierminister Bennett.

Israelske medier har rapporteret at forsvarsminister Benny Gantz og udenrigsminister Yair Lapid i dag vil briefe repræsentanter af FN’s Sikkerhedsråd og fremlægge efterretnings-oplysninger som dokumenterer at Iran stod bag sidste uges droneangreb mod den israelskejet olietanker.

Ifølge den israelske avis Yediot Ahronot Israel, Storbritannien og USA forventedes at søge et forslag i Sikkerhedsrådet om at fordømme Iran for angrebet, oplyser Ynet -webstedet.

Tirsdag advarede også NATO Iran om angrebet, EU kaldte hændelsen “uacceptabel”, men kaldte omstændighederne omkring angrebet uklare.

Mercer Street er et japanskejet tankskib som sejler med liberisk flag og har et internationalt besætningsmandskab. Skibets eneste israelske tilknytning er at det ledes af London-baseret Zodiac Maritime som ejes af israeleren Eyal Ofer.

Israel vurderer at netop den israelske forbindelse er årsagen til, at Iran valgte at angribe olietankeren.

Irans droneangreb mod olietankeren er det først kendte dødbringende angreb efter mange års angreb mod kommerciel skibsfart i regionen, som forbindes med spændinger mellem Israel og Iran over atomaftalen.

Mandag fordømte Storbritanniens premierminister Boris Johnson angrebet:

– Iran bør tage konsekvenserne af det, de har gjort. “Dette var klart et uacceptabelt og skandaløst angreb på kommerciel skibsfart … det er helt afgørende, at Iran og alle andre lande respekterer navigationsfriheden rundt om i verden, udtalte premierminister Johnson til BBC.

Samme dag udtalte forsvarsminister Gantz at Israel må handle med det samme mod Teheran.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem