Hvorfor sletter FN-skoler Israel fra kortet?

Danmark betaler for FN-skolemateriale som fremmer jihad og sletter Israel fra kortet. Se interview med forsker fra IMPACT-se.
Eksempel på skolemateriale fra UNRWA hvor Israel er slettet fra kortet.
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

De palæstinensiske skolebøger som blev taget i brug i skoleåret 2019-2020 var meget mere ekstreme end tidligere. Vold, martyrdød og jihad er et gennemgående tema gennem alle tolv år i palæstinensiske grundskoler, skrev MIFF 10. oktober 2019 – læs MIFFs artikel HER. Vi oversatte også 44 eksempler til norsk og dansk som dokumenterede det – læs mere HER.

Norge forsøgte at tilbageholde bistand til PA – pengestrømmen fra Danmark fortsatte…
Til trods for at Norge tilbageholdte bistand til de palæstinensiske myndigheder (PA) – læs mere HER på norsk og forsøgte med «konstruktiv dialog», blev de palæstinensiske skolebøger for skoleåret 2020-2021 ikke meget bedre – læs mere HER på norsk.
Se hvordan palæstinensiske myndigheder spytter Folketinget og regeringen i ansigtet, skrev MIFF 24. september 2020 – læs mere HER. Ændringerne i det problematiske indhold var minimal, og blev til dels til det værre – læs mere HER.

En større andel af palæstinensiske børn går på skoler drevet af FN-organisationen UNRWA. FN-skolerne bruger de palæstinensiske myndigheders (PA) pensumlitteratur, men det er blevet hævdet i debatten at FN-skolerne tilpasser deres undervisning og fjerner det mest problematiske indhold i skolematerialet.

Det viser sig at det ikke er tilfældet – det slog rapport fast den 13. januar. Som MIFF skrev samme dag er norsk og dansk UNRWA-bistand med på at finansiere skolemateriale som

  • giver oplæring i had
  • opildner til vold
  • fremmer jihad og martyrdød
  • løfter terrorister til at være rollemodeller
  • opmuntrer børn til at «forsvare moderlandet med blod»
  • omtaler Israel som «Fjenden» og «den zionistiske okkupation»
  • viser kort hvor Israel er udslettet
  • fordømmer israelsk-palæstinensisk samhandel

Det analyserede UNRWA-skolemateriale indeholder IKKE noget materiale som fremmer fred eller fredsarbejde. I nogle tilfælde er UNRWA-materialet endda mere radikalt end PAs skolebøger.

Danmark forhøjede bistanden til UNRWA i 2020
Ifølge UNRWAs tal gav Norge 250 mio. kroner, mens Danmark gav 73 mio. kroner i støtte i 2019 – se UNRWAs oversigt HER og 235 mio. kroner i 2020 – se UNRWAs oversigt HERDet skal bemærkes at mens Norge valgte at sænke deres bistand til UNRWA i 2020, valgte Danmarks daværende udviklingsminister Rasmus Prehn, at forhøje dansk bistand til UNRWA fra 73 mio. kroner i 2019 til 106 mio. kroner i 2020 – læs MIFFs artikel om det HER.

I alt har IMPACT-se analyseret 122 hæfter udgivet af UNRWA. De anslår at i alt 150-200 hæfter er i brug på nuværende tidspunkt. UNRWA bruger hæfterne som et supplement til PAs skolepensum.

Under den direkte sending 22. januar viste vi konkrete eksempler fra rapporten og viste interview med Arik Agassi, som er forsker ved IMPACT-se (starter fra 14.50). Her kan du blandt andet høre hvordan UNRWA reagerede på afsløringen:

Kilder:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise