Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Fatah lover mere terror mod Israel i 2023

Fatah som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder (PA), lægger ikke skjul på at de vil fortsætte terroren mod Israel. (Foto: Skærmdump, PMW)
Fatah som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder, lægger ikke skjul på deres terrorplaner mod Israel i det nye år.

Fatah som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder (PA) har gjort det klart at de vil fortsætte terrorens vej mod Israel i 2023, skriver Pelestinian Media Watch (PMW).

Se hvor mange penge Danmark giver PA i 2021-2025.

Her er et uddrag af Fatahs nytårsforsæt for 2023 (se mere her):

“Fatah vil fortsætte omfattende folkelig modstand og alle juridiske muligheder for kamp. Fatah hylder heltene af den folkelige modstand i alle punkter af beslutsomhed og konfrontation med de zionistiske redskaber af vold og drab, og stræber sammen med de palæstinensiske kampstyrker at eskalere, organisere, udvikle og udvide [modstanden] mod alle besættelsens aggressive planer – alle former for modstand vil forblive åbne for vores folk”

“Væbnet modstand” er “eneste løsning” for at “udvise besættelsen”, siger Fatah-embedsmanden for den PA-kontrolleret by Jenin som er blevet en terrorredde og udgør en reel fare mod Israels sikkerhed.

Fatah embedsmanden opfordrer også til mere terror: “Vi er nødt til… at slå til i den zionistiske dybde”

Fatahs revolutionære råd udtaler: “Vores modstand [er] en obligatorisk national pligt for alle, og … et nødvendigt valg, som vi ikke kan afvige fra. Fatah vil øge sin deltagelse i den folkelige modstand på alle områder. Fatah opfordrer også til at eskalere modstanden med alle legitime midler, der er forankret for os i international lov…

Og tilføjer:

“Fatahs revolutionære råd understreger vores vilje til at modstå besættelsen og kolonialismen, uanset hvor store ofrene måtte være.”

Se mere i klippeet:

Mens mange fejlagtigt tror, at palæstinensisk terror kun var resultatet af den israelske kontrol over Gaza-striben, Judæa og Samaria (Vestbredden) og Østjerusalem i 1967, fejrer Fatah i virkeligheden 58-året for sit første terrorangreb mod Israel i 1965.

Baggrundstof:

* Israel trak sig helt ud af Gaza i 2005. I 2007 begik den iransk-støttet terrorgruppe Hamas et blodigt kup mod Fatah som havde kontrollen over Gaza. Gaza har således siden 2007 været under Hamas’ kontrol. Hamas’ ideologi er inspireret af nazismen og terrorgruppen har som erklæret mål at udslette Israel.

* Jf. Oslo-aftalerne fra primo 1990’erne er Judæa og Samaria blevet opdelt i Område A, B og C. PA har fuld kontrol over Område A & B, mens Israel har fuld kontrol over Område C. Alligevel har PA igennem flere år bygget ulovligt i Israels Område C, hvor Israels lovlige bosættelser (jf. folkeretten) også ligger. For nylig viste et lækket dokument at EU (inkl. Danmark) fører en hemmelig politik om at støtte PA økonomisk i at bygge ulovligt i Område C og skabe en palæstinensisk stat der.

* Om Seksdagskrigen og Øst-Jerusalem:
14. maj: Egyptens præsident Nasser dirigerer 90.000 soldater til Sinai. Araberne gjorde det klart både i karikaturer og trusler at nu skulle Israel slettes fra landkortet – læs mere her.
18. maj: Nasser beordrer FN-styrkerne ud af Sinai.
22. maj: Egypten lukker Tiranstrædet for trafik til Israel, søvejen til Asien og Afrika er blokkeret. Det var i sig selv en krigshandling.
30. maj: Jordan går i militæralliance med Egypten mod Israel.
4. juni: Irak slutter sig til alliancen, og landene erklærer krig mod Israel.
De forhold udgjorde ikke blot en, men flere krigshandlinger som hver for sig og samlet udgør såkaldte casus belli – læs mere her – krigsårsager, som gav Israel ret til at forsvare sig.
5. juni: Israel gennemfører et forhåndsangreb mod Egypten i selvforsvar, og bliver selv angrebet af Jordan og Syrien.
Israel bad Jordan – beskeden blev overleveret af den norske generalmajor Odd Bull – om at holde sig ude af krigen, og Israel ville ikke gøre noget mod Jordan, herunder Øst-Jerusalem. Men Jordan startede alligevel bombardement af Vest-Jerusalem.
Seks dage senere vandt Israel krigen, og tog kontrol over Golan-højderne, Vestbredden, Gaza og Sinai.
Jerusalem blev genforenet som “evig og udelelig” hovedstad.
Læs mere om:
– Seksdagskrigen i 1967
– Khartoum-resolutionen: Arabernes tre NEJ’ER til Israel efter krigen
– FN-resolution 242 kræver at Israel får sikre og anerkendte grænser.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem