Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

EU-parlamentarikere kræver fornyet dialog med Israel

EUs repræsentant Josep Borrell Fontelles. (Foto: @EU_SUDAN)
- Dialog og samarbejde mellem EU og Israel er nødvendig i lyset af nye udfordringer såsom Corona, stigende spændinger i Mellemøsten og stigende antisemitisme i Europa, står der i brevet til EU's repræsentant Josep Borrell Fontelles.

I et hidtil uset træk har over 100 parlamentarikere fra EU og fra Israel – inklusiv den israelske oppositionsleder Yair Lapid og Zvi Hauser – formand for Knesset’s Udenrigs- og Forsvarsudvalg. Sammen har de sendt et fælles brev til EUs repræsentant Josep Borrell Fontelles. I brevet opfordrer de EU til at fornye dialogen med Israel på ministerplan, skriver avisen Israel Hayom.

EU-Israel Association Council (Associeringsrådet EU-Israel) er en ramme som har til hensigt at lette samarbejdet mellem Israel og EU på en række områder. i brevet udtrykker parlamentarikerne bekymring over at rådet ikke har holdt møder på trods af flere presserende spørgsmål som kræver handling.

I brevet opfordres Borrell Fontelles indtrængende til straks at tage de nødvendige skridt for at genoptage aktiviteten i rådet som vil fejre sin 25-årsdag til juli.

EU frøs dialogen i rådet for otte år siden i protest over Israels behandling af palæstinenserne og manglende fremskridt i fredsprocessen.

I henhold til brevet har EU ikke opdateret sin “nabopolitik” med Israel siden 2015 til trods af at have gjort det med Jordan, Libanon, Egypten, Algeriet og Tunesien.

– Fornyet dialog og samarbejde mellem EU og Israel er nødvendig i lyset af de nye udfordringer, såsom Corona, stigende spændinger i Mellemøsten og stigende antisemitisme i Europa, står der blandt andet i brevet.

Det bemærkes også at det sidste israelske valg og dannelsen af en samlingsregering giver mulighed for at genoptage den politiske dialog på højeste niveau.

Læs MIFFs artikel om Danmarks og Josep Borrell Fontelles holdning til Israels planer om håndhævelse af suverænitet i Jordandalan.

Læs MIFFs artikel: – Samlingsregering giver håb om fred.

Læs MIFFs artikel om hvordan Israel samarbejder med Danmark og andre lande om bekæmpelse af Corona.

Læs MIFFs artikel: – Er EU kommet på andre tanker i sin fjendtlighed mod Israel?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem