Mette og Netanyahu i nyt samarbejdsmøde

For anden gang inden for kort tid, deltog statsminister Mette Frederiksen og premierminister Benjamin Netanyahu i nyt møde sammen.
Østrigs kansler Sebastian Kurz under online møde om Corona-bekæmpelse med statsledere i Australien, Israel, Grækenland, New Zealand, Costa Rica, Danmark, Norge og Tjekkiet. (Foto: @sebastiankurz
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Bekæmpelsen af Corona har ført til hyppigere møder mellem Danmark og Israels statsledere.

Den 24. april 2020 tog Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz, initiativ til en videokonference mellem landene i en ny Corona-alliance mellem de små lande som han mener har håndteret Corona-krisen fornuftigt.

I den forbindelse udtalte statsminister Mette Frederiksen blandt andet at:

-Det et rigtigt godt selskab for Danmark at være inviteret med i. Og vigtigt – ikke mindst på den længere bane. Det er nogle af de lande, der meget hurtigt og effektfuldt har reageret på Corona-krisen, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

Israel, Danmark, Australien, Østrig, New Zealand, Grækenland og Tjekkiet besluttede blandt andet at samarbejde om at fremme turisme og handel mellem dem. Samarbejdet skal hjælpe landene for at genopbygge deres økonomi som er ramt af Corona-krisen.

Nu er Norge også kommet med i det internationale samarbejde.

Onsdag den 27. maj blev der afholdt et nyt møde med statsledere fra Østrig, Israel, Danmark, Grækenland, Tjekkiet, Australia, New Zealand og Costa Rica.

-Det er så vigtigt at mødes for at lære af erfaringerne og se fremad, skrev den australske premierminister Scott Morrison på Twitter.

-Vi havde en god udveksling om vores erfaringer med at lette på restriktionerne, skrev den østrigske kansler Sebastian Kurz på Twitter. Han sagde også at statslederne talte om vaccine udvikling.

Kurz har tidligere givet Netanyahu æren for at have advaret ham tidligt mod Corona.

Kansler Kurz sagde blandt andet at:

-Det er også sådan, takket være Gud, at Bibi [Benjamin] Netanyahu kontaktede mig for et stykke tid siden og spurgte, hvad der skete i Europa. Vågn op og gør noget! [advarede den israelske premierminister]. Det var en samtale som vækkede mig, og siden da har jeg talt med flere ledere i Asien som har oplevet dette. Jeg indså hurtigt at vi måtte handle, vi måtte handle hurtigt og konsekvent, sagde Kurz 20. marts til det tyske magasin Bild.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIran forbyder brug af ​​israelsk teknologi. Det vil sætte dem mindst 50 år tilbage
Næste artikelJournalist fik sparket fra AP efter han kritiserede de palæstinensiske myndigheder
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise