Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Mette og Netanyahu i nyt samarbejdsmøde

Østrigs kansler Sebastian Kurz under online møde om Corona-bekæmpelse med statsledere i Australien, Israel, Grækenland, New Zealand, Costa Rica, Danmark, Norge og Tjekkiet. (Foto: @sebastiankurz
For anden gang inden for kort tid, deltog statsminister Mette Frederiksen og premierminister Benjamin Netanyahu i nyt møde sammen.

Bekæmpelsen af Corona har ført til hyppigere møder mellem Danmark og Israels statsledere.

Den 24. april 2020 tog Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz, initiativ til en videokonference mellem landene i en ny Corona-alliance mellem de små lande som han mener har håndteret Corona-krisen fornuftigt.

I den forbindelse udtalte statsminister Mette Frederiksen blandt andet at:

-Det et rigtigt godt selskab for Danmark at være inviteret med i. Og vigtigt – ikke mindst på den længere bane. Det er nogle af de lande, der meget hurtigt og effektfuldt har reageret på Corona-krisen, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

Israel, Danmark, Australien, Østrig, New Zealand, Grækenland og Tjekkiet besluttede blandt andet at samarbejde om at fremme turisme og handel mellem dem. Samarbejdet skal hjælpe landene for at genopbygge deres økonomi som er ramt af Corona-krisen.

Nu er Norge også kommet med i det internationale samarbejde.

Onsdag den 27. maj blev der afholdt et nyt møde med statsledere fra Østrig, Israel, Danmark, Grækenland, Tjekkiet, Australia, New Zealand og Costa Rica.

-Det er så vigtigt at mødes for at lære af erfaringerne og se fremad, skrev den australske premierminister Scott Morrison på Twitter.

-Vi havde en god udveksling om vores erfaringer med at lette på restriktionerne, skrev den østrigske kansler Sebastian Kurz på Twitter. Han sagde også at statslederne talte om vaccine udvikling.

Kurz har tidligere givet Netanyahu æren for at have advaret ham tidligt mod Corona.

Kansler Kurz sagde blandt andet at:

-Det er også sådan, takket være Gud, at Bibi [Benjamin] Netanyahu kontaktede mig for et stykke tid siden og spurgte, hvad der skete i Europa. Vågn op og gør noget! [advarede den israelske premierminister]. Det var en samtale som vækkede mig, og siden da har jeg talt med flere ledere i Asien som har oplevet dette. Jeg indså hurtigt at vi måtte handle, vi måtte handle hurtigt og konsekvent, sagde Kurz 20. marts til det tyske magasin Bild.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem