Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Østrigs kansler: – Netanyahu vækkede mig for faren ved Corona

Østrigs kansler Sebastian Kurz. (Foto: Skærmdump fra BILD-interview)
Sebastian Kurz roser den israelske premierminister Benjamin Netanyahu for at have advaret tidligt mod Corona.

Fredag ​​den 20. marts blev den østrigske kansler Sebastian Kurz interviewet af det tyske magasin Bild.

Journalisten spurgte Kurz hvorfor Østrig var hurtigere med at reagere med strenge tiltag mod Corona-smitten tidligere end for eksempel Tyskland. Hvad er forklaringen på at EU-landene reagerer så forskelligt?

Kurz begyndte med at påpege at landene har været i forskellige situationer, smittefaren som især kom fra Italien udviklede sig forskelligt. Østrig, Schweiz og det sydlige Frankrig blev især udsat på grund af den geografiske nærhed.

-Det er også sådan, takket være Gud, at Bibi [Benjamin] Netanyahu kontaktede mig for et stykke tid siden og spurgte, hvad der skete i Europa. Vågn op og gør noget! [advarede den israelske premierminister]. Det var en samtale som vækkede mig, og siden da har jeg talt med flere ledere i Asien som har oplevet dette. Jeg indså hurtigt at vi måtte handle, vi måtte handle hurtigt og konsekvent, sagde Kurz.

I et tv-interview lørdag den 21. marts sagde Netanyahu at Corona kan blive den største trussel mod menneskeheden siden Middelalderen. Premierministeren antydede at 60-80 pct. af befolkningen kan blive smittet i flere lande, og at dødstallene vil svinge mellem 1 og 4 pct. af de smittede.

-Lande som ikke lukkede deres grænser da Corona begyndte at sprede sig fra Kina, er på randen til at miste kontrollen, sagde Netanyahu.

Israel var tidligt ude og lukkede sine grænser og indførte karantæne for folk som kom hjem fra udlandet, og landet er derfor “i en meget bedre situation”, ifølge Netanyahu. Alligevel antydede premierministeren at Israel potentielt kan få “titusindvis af døde”. “Dette er ikke opspin,” tilføjede han.

Lørdag den 21. marts kom der meldinger om det første israelske offer for Corona. Der var en 88 år gammel mand som havde overlevet Holocaust.

I skrivende stund er der 1238 bekræftede Corona-smittede i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem