Israel og Danmark blandt lande i international Corona- alliance

Østrig har taget initiativ til international Corona-alliance mellem små lande.

Østrig har taget initiativ til Corona-alliance mellem små lande som har klaret Corona-krisen godt. (Foto: @netanyahu)

Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz, har taget initiativ til Corona-alliance mellem de små lande som efter hans mening har håndteret Corona-krisen fornuftigt, skriver DR Nyheder.

-Det et rigtigt godt selskab for Danmark at være inviteret med i. Og vigtigt – ikke mindst på den længere bane. Det er nogle af de lande, der meget hurtigt og effektfuldt har reageret på Corona-krisen, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

Alliancen omtales som “Corona-alliancen for de små smarte” i østrigske medier.

Fredag afholdt statslederne fra Israel, Danmark, Østrig, Tjekkiet, Grækenland, Australien, New Zealand og Singapore møde.

Samarbejdet vil blandt andet omhandle idéudveksling og konkrete tiltag på længere sigt.

– Det er flere ting, vi diskuterer med hinanden. For det første åbningsscenarier, teststrategi-spørgsmålet og brug af teknologi til at opspore smittekæder. Og så er det også planen at indlede et strategisk samarbejde med hinanden fremover for at kunne være selvforsynende inden for værnemidler, medicinsk udstyr og vacciner, siger statsministeren.

Ifølge statsministeren kører samarbejdet udenom EU.

-EU er en meget, meget vigtig ramme. Men jeg mener, at denne her globale alliance har noget meget interessant for sig, fordi den samler lande fra hele verden. Lande, der for en dels vedkommende minder om hinanden både i befolkning og den måde, vi har ageret på. Så der er en grundstamme af fælles tankegang. At få lov til at komme helt ind i rummet hos kolleger i nogle lande, der har klaret det virkeligt godt, har en kæmpe værdi for så lille et land som vores, siger statsministeren.

Sverige er ikke inviteret med i alliancen.

Statsministeren ønsker ikke at komme nærmere ind på hvilke lande fremadrettet vil komme med i alliancen.

– Nu er det Østrig, der har inviteret, og jeg har takket ja og vil spille en aktiv rolle. Nu må vi se, hvordan deltagerkredsen skal se ud. Men det, der kendetegner denne her gruppe af lande, er, at vi har reageret hurtigt, markant og på meget samme måde, siger statsministeren.

Tidligere artikelCorona-medicin testes på patienter i Israel
Næste artikelFandt håndgranat på FN-skole
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.