Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel og Danmark blandt lande i international Corona- alliance

Østrig har taget initiativ til Corona-alliance mellem små lande som har klaret Corona-krisen godt. (Foto: @netanyahu)
Østrig har taget initiativ til international Corona-alliance mellem små lande.

Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz, har taget initiativ til Corona-alliance mellem de små lande som efter hans mening har håndteret Corona-krisen fornuftigt, skriver DR Nyheder.

-Det et rigtigt godt selskab for Danmark at være inviteret med i. Og vigtigt – ikke mindst på den længere bane. Det er nogle af de lande, der meget hurtigt og effektfuldt har reageret på Corona-krisen, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

Alliancen omtales som “Corona-alliancen for de små smarte” i østrigske medier.

Fredag afholdt statslederne fra Israel, Danmark, Østrig, Tjekkiet, Grækenland, Australien, New Zealand og Singapore møde.

Samarbejdet vil blandt andet omhandle idéudveksling og konkrete tiltag på længere sigt.

– Det er flere ting, vi diskuterer med hinanden. For det første åbningsscenarier, teststrategi-spørgsmålet og brug af teknologi til at opspore smittekæder. Og så er det også planen at indlede et strategisk samarbejde med hinanden fremover for at kunne være selvforsynende inden for værnemidler, medicinsk udstyr og vacciner, siger statsministeren.

Ifølge statsministeren kører samarbejdet udenom EU.

-EU er en meget, meget vigtig ramme. Men jeg mener, at denne her globale alliance har noget meget interessant for sig, fordi den samler lande fra hele verden. Lande, der for en dels vedkommende minder om hinanden både i befolkning og den måde, vi har ageret på. Så der er en grundstamme af fælles tankegang. At få lov til at komme helt ind i rummet hos kolleger i nogle lande, der har klaret det virkeligt godt, har en kæmpe værdi for så lille et land som vores, siger statsministeren.

Sverige er ikke inviteret med i alliancen.

Statsministeren ønsker ikke at komme nærmere ind på hvilke lande fremadrettet vil komme med i alliancen.

– Nu er det Østrig, der har inviteret, og jeg har takket ja og vil spille en aktiv rolle. Nu må vi se, hvordan deltagerkredsen skal se ud. Men det, der kendetegner denne her gruppe af lande, er, at vi har reageret hurtigt, markant og på meget samme måde, siger statsministeren.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem