Danmark og Israel går sammen i planer om genåbning af grænse for turister

Statsminister Mette Frederiksen: - Selv om vi har meget forskellige udgangspunkter - både geografisk, politisk og i forhold til hvor hårdt vi lige nu er ramt af smitten - kan vi blandt andet lære af Israel, der allerede har givet flere end 20 procent af befolkningen det første stik på meget kort tid. (Foto: Wikimedia Commons)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Israel, Danmark, Australien, Østrig, New Zealand, Grækenland og Tjekkiet har gjort fremskridt i kampen mod Corona. Nu går landene sammen om at fremme turisme og handel mellem dem. Samarbejdet sker for at genopbygge deres økonomi som er ramt af Corona-krisen, skriver Wall Street Journal og Times of Israel.

Den østrigske kansler Sebastian Kurz har taget initiativ til det internationale samarbejde som vil give landene, hvoraf flere er stærkt afhængige af turisme mulighed for at åbne deres grænser for turister uden frygt for at Corona-smittede vil bærer smitten med sig.

På nuværende tidspunkt er Israels grænse lukket for indrejse af turister og israelere som vender tilbage fra udlandet, skal i to ugers karantæne. Læs også MIFFs artikel om forskerholdet ved Hebrew University, inklusiv fremtrædende epidemiolog og to økonomiprofessorer som mener Israel bør åbne sin grænse for turister nu.

Forslaget kommer efter lederne af de syv lande den 24. april deltog i videokonference hvor de drøftede forskellige strategier til håndtering af Corona og gradvis åbning af landenes økonomier efter flere uger med vidtrækkende restriktioner. Læs MIFFs artikel om samarbejdet her.

Ved mødet deltog Østrigs kansler Sebastian Kurz, Israels premierminister Benjamin Netanyahu, Australiens premierminister Scott Morrison, New Zealands premierminister Jacinda Ardern, Danmarks statsminister Mette Frederiksen, Grækenlands premierminister Kyriakos Mitsotakis og Tjekkiets premierminister Andrej Babis.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)