Danmark og Israel går sammen i planer om genåbning af grænse for turister

Nyt internationalt initiativ satser på at fælles Corona-strategi vil styrke både turisme og økonomi.
Statsminister Mette Frederiksen: - Selv om vi har meget forskellige udgangspunkter - både geografisk, politisk og i forhold til hvor hårdt vi lige nu er ramt af smitten - kan vi blandt andet lære af Israel, der allerede har givet flere end 20 procent af befolkningen det første stik på meget kort tid. (Foto: Wikimedia Commons)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel, Danmark, Australien, Østrig, New Zealand, Grækenland og Tjekkiet har gjort fremskridt i kampen mod Corona. Nu går landene sammen om at fremme turisme og handel mellem dem. Samarbejdet sker for at genopbygge deres økonomi som er ramt af Corona-krisen, skriver Wall Street Journal og Times of Israel.

Den østrigske kansler Sebastian Kurz har taget initiativ til det internationale samarbejde som vil give landene, hvoraf flere er stærkt afhængige af turisme mulighed for at åbne deres grænser for turister uden frygt for at Corona-smittede vil bærer smitten med sig.

På nuværende tidspunkt er Israels grænse lukket for indrejse af turister og israelere som vender tilbage fra udlandet, skal i to ugers karantæne. Læs også MIFFs artikel om forskerholdet ved Hebrew University, inklusiv fremtrædende epidemiolog og to økonomiprofessorer som mener Israel bør åbne sin grænse for turister nu.

Forslaget kommer efter lederne af de syv lande den 24. april deltog i videokonference hvor de drøftede forskellige strategier til håndtering af Corona og gradvis åbning af landenes økonomier efter flere uger med vidtrækkende restriktioner. Læs MIFFs artikel om samarbejdet her.

Ved mødet deltog Østrigs kansler Sebastian Kurz, Israels premierminister Benjamin Netanyahu, Australiens premierminister Scott Morrison, New Zealands premierminister Jacinda Ardern, Danmarks statsminister Mette Frederiksen, Grækenlands premierminister Kyriakos Mitsotakis og Tjekkiets premierminister Andrej Babis.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelAt tælle til ti vil ikke bringe fred til Mellemøsten
Næste artikelHar standset Corona-spredning
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise