Vil åbne Israel op for turister igen

Professor David Gershon mener det er på tide at lette restriktionerne.

Turister hygger sig i feriebyen Eilat, før Corona-krisen startede. Nu ønsker økonomiprofessor at åbne landet for turister igen.Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Israel bør lette alle restriktioner som er indført grundet Corona og genåbne landet for internationale rejser. Det mener et forskerhold ved Hebrew University i Jerusalem, i forskerholdet er også en fremtrædende epidemiolog og to økonomiprofessorer, skriver Times Israel.

De har gennemgået statistikker fra hele verden og konkluderer i en nylig undersøgelse, at selvom nedlukning af samfundet var nødvendig i London, New York og andre steder, havde Israel ikke brug for at indføre lige så strenge restriktioner.

Samtidig anerkender forskerne at uden restriktionerne ville langt flere israelere være døde af Corona, sandsynligvis et betydeligt højere antal.

Indtil videre er 208 personer døde af Corona i Israel. Forskerholdet mener imidlertid at det ville kunne holdes inden for en “håndterbar mængde”, samtidigt med økonomien beskyttes mod den enorme skade den har lidt under nedlukningen.

-Det er ikke vores hensigt at kritisere hvad der er gjort. Det er ikke et politisk spørgsmål, men det sætter spørgsmålstegn ved,

David Gershon ved Hebrew University. (Foto: Privat)

hvorfor landet stadig delvist er lukket ned, siger økonomiprofessor David Gershon ved Hebrew University.

Israel åbner langsomt op igen efter at have været lukket som et resultat af Corona-udbruddet. Flere og flere virksomheder åbner igen. Nu har de israelske myndigheder også meddelt, at børnehaver og skoler gradvist åbnes op igen.

Gershon mener at Israel også bør åbne landet op for turister igen. Turistindustrien er helt nedlagt som et resultat af Corona-pandemien. En by som Eilat ved Det Røde Hav som lever af turisme, har en helt utrolig høj ledighed på 75%.

-Vi må ikke tænke på turisme som noget, der er for sjov. Det handler at de mennesker som lever af at leverer tjenesterne i byer som Eilat skal kunne overleve. Hvis Eilat skal overleve, skal de vende tilbage til det normale, mener han.

Økonomiprofessoren mener at internationale turister kan testes for Corona når de kommer ind i Israel og sendes hjem eller sættes i karantæne, hvis de er syge. Han mener det vigtigste er at alle fortsætter med god håndhygiejne og social distancering.

-Så længe befolkningen opfører sig ordentligt, selvom der vil komme nye Corona-smittede, er der ikke nogen risiko for det vil forårsage en ny bølge af smittede, siger han om at åbne landet op for turister igen.

Den administrerende sundhedsdirektør, Moshe Bar Siman-Tov insisterer på de forholdsregler som Israel har truffet, har været absolut nødvendige. Han mener at uden dem kunne Israel være havnet i samme situation som Belgien, der kun har en lidt større befolkning end Israel, men stadig har de over 7.000 døde som følge af Corona. Siman-Tov mener at flere hundred tusind israelere kunne være blevet syge, over 10.000 i respirator og flere tusind kunne være døde uden de strenge restriktioner.

Læs også MIFFs artikel om arbejdsløsheden i Eilat.

Tidligere artikelKvinde i moderat til alvorlig tilstand efter hun blev stukket ned i Kfar Saba
Næste artikelBarbra Streisand og Rita synger Hatikva i anledning af Israels 72-års fødselsdag
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)