Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Samlingsregering giver håb om fred

Benjamin Netanyahu under møde med USAs udenrigsminister Mike Pompeo 13. maj i Jerusalem. (Foto: Kobi Gideon Flickr)
Det sagde Benjamin Netanyahu under mødet med USAs udenrigsminister Mike Pompeo.

Torsdag bliver Israels nye regering taget i ed. Samlingsregeringen, som består af en bred koalition af partier, er en chance for at skabe fred i regionen. Det sagde premierminister Benjamin Netanyahu da han tog imod USAs udenrigsminister Mike Pompeo i Jerusalem onsdag, skriver Yediot Ahronoth.

Pompeo ankom til Israel onsdag morgen, i det første diplomatiske besøg siden Israel lukkede grænserne i forbindelse med Corona-udbruddet. Det ventes at Pompeo vil diskutere annektering, Iran, Kina og Corona-krisen.

Før mødet mellem Netanyahu og Pompeo, stillede de op til fælles pressekonference. Her sagde Netanyahu at den nye regering var en mulighed til at «skabe fred og sikkerhed» baseret på Trump-administrationens fredsplan.

– Vi sætter stor pris på det faktum at du under de nuværende omstændigheder har lagt din første udenlandsrejse til Israel. Det vidner om styrken i vores alliance og styrken i præsident Trumps engagement over for staten Israel, sagde Netanyahu.

Pompeo kritiserede Kina under pressekonferencen og mente mangel på åbenhed fra kineserne havde gjort kampen mod Corona-pandemien vanskeligere.

– Du er en god partner, du deler information – i modsætning til nogle andre lande som forsøger at tilsløre og skjule information, sagde Pompeo til Netanyahu.

Udenrigsministeren kondolerede også for soldaten som blev dræbt tirsdag.

Læs om USAs betingelser over for Israel i forbindelse med eventuel annektering her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem