Israelsk soldat dræbt af stenkaster

En israelsk soldat blev dræbt af en stenkaster uden for Jenin på Vestbredden natten til 12. maj 2020. (Illustrationfoto: IDF)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

En israelsk soldat blev dræbt tidligt tirsdag morgen under en anholdelsesaktion nord på Vestbredden, oplyser det israelske militær. Soldaten blev angiveligt ramt i hovedet af en stor sten kastet fra en bygning, skriver Times of Israel.

Soldaten, sergeant Amit Ben-Yigal var medlem af Golani-bataljonen som foretog fire arrestationer i landsbyen Yabed, vest for Jenin. Da soldaterne var på vej ud af landsbyen til fods efter arrestationerne, begyndte en gruppe på omkring ti palæstinensiske unge at kaste sten på dem.

Det israelske forsvar oplyser at stenen som dræbte Ben-Yigal, sandsynligvis blev kastet fra taget af et af husene i udkanten af ​​landsbyen, en landsby hvor der ofte er sammenstød mellem lokale indbyggere og israelske soldater.

-Stenen ramte soldaten direkte i hovedet. Han havde hjelm på, men stenen ramte ham skråt, siger Hidai Zilberman, talsmand for det israelske forsvar.

21-årige Amit Ben-Yigal er den første israelske soldat som er blevet dræbt i kamp i 2020. (Foto: Privat)

Soldaten modtog medicinsk behandling på stedet, før han blev transporteret til Rambam Medical Center i Haifa, hvor han blev erklæret død. Ben-Yigal er fra byen Ramat Gan og er den første israelske soldat dræbt i kamp i 2020.

Den afdøde soldats familie fortæller at Amit var deres eneste søn og derfor skulle han have særlig tilladelse til at aftjene sin militærtjeneste i en kampenhed.

Han kom fra et zionistisk hjem. Han elskede det israelske folk og han elskede Israel, fortæller hans far Baruch Ben-Yigal som er knust over tabet af sin søn.

Ingen er blevet arresteret endnu for drabet, men både forsvarsminister Naftali Bennett og premierminister Benjamin Netanyahu lover terroristen vil blive fanget.

For næsten nøjagtig to år siden blev en anden israelsk soldat, 20 årige Ronen Lubarsky dræbt under lignende omstændigheder uden for Ramallah.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)