Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels 35. regering tages i ed torsdag

Mandag den 20. april underskrev Benny Gantz og Benjamin Netanyahu aftalen om en samlingsregering. (Foto: Twitter)
Likud, kahol Lavan, United Torah Judaism, Shas, Labor og Gesher går sammen i regering.

Siden den 20. april har det stået klart at Benjamin Netanyahu og Benny Gantz danner ny regering i Israel. Den 11. maj meddelte Gantz, som indtil videre er ordfører i Knesset (svarende til folketingets formand), at regeringen vil blive taget i ed torsdag 14. maj, skriver Times of israel.

Tidligere var der planer om at gøre det onsdag den 13. maj, men indsættelsen blev udsat med et døgn på grund af USAs udenrignsminister Mike Pompeos besøg i Israel.

I løbet af weekenden stod det klart at det mest højreorienterede parti i Knesset, Yamina, ikke bliver en del af Netanyahu-Gantz-regeringen. Dermed går blandt andet forsvarsminister Naftali Bennett ud af regeringen. Bennett siger at Yamina ikke var tilfredse med Netanyahus tilbud om tre mindre betydningsfulde regeringsposter.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem