Midt i stormen over Ben & Jerry’s tager USA’s udenrigsministerium afstand til boykotaktioner mod Israel

- USA står stærkt i kampen mod kræfter som vil delegitimere Israel. Vi vil arbejde utrætteligt for at støtte Israel i at blive integreret yderligere i det internationale samfund, udtaler talsmand for USA's udenrigsministerium.
- Ben & Jerry's fortsætter is-salget i Syrien og Iran som myrder egne borgere, is-salget fortsætter også i Kina som fængsler flere millioner muslimer. Men hyklerne har "mod" til at tilslutte sig tosserne som angriber den eneste jødiske stat i verden, Tweetede Ben-Dror Yemini. (Foto: Rob Olivera, Wikimedia Commons)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I går skrev MIFF om at Ben & Jerry’s er smeltet under BDS-pres og stopper salg af is i jødiske bosættelser. Ben-Dror Yemini havde blandt andet følgende kommentar på sagen: – Ben & Jerry’s fortsætter is-salget i Syrien og Iran som myrder egne borgere, is-salget fortsætter også i Kina som fængsler flere millioner muslimer. Men hyklerne har “mod” til at tilslutte sig tosserne som angriber den eneste jødiske stat i verden, skriver Ben-Dror Yemini. Læs mere HER.

Læs: BDS-grundlægger skjuler ikke målet om at Israel ikke skal være en jødisk stat. Under interview på arabisk via Podcast talte BDS-grundlægger Omar Barghouti åbent om målet.

På spørgsmålet om Det Hvide Hus’ holdning til Ben & Jerry’s beslutning om at stoppe is-salget i Israel ud over den grønne linje, sagde talsmanden for USA’s udenrigsministerium Ned Price, at USA er modstander af BDS (boykot-bevægelsen) mod Israel, skriver avisen Israel Hayom.

Her er talsmand for USA’s udenrigsministerium, Ned Price’s kommentarer om boykot mod Israel:

– Jeg har ikke ingen kommentarer på den konkrete sag, men vi afviser på det kraftigste BDS-bevægelsen, som uretfærdigt udpeger Israel.

– Samtidigt med Biden-administrationen respekterer det amerikanske folks rettigheder i First Amendment, står USA stærkt i kampen mod kræfter i verden som forsøger at delegitimere Israel. Vi vil arbejde utrætteligt for at støtte Israel i at blive integreret yderligere i det internationale samfund.

Israel har også taget kampen mod BDS på den internationale arena og har opfordret flere stater i USA til at slå hårdt ned mod Ben & Jerry’s efter deres kapitulation til BDS.

I 2021 har 35 amerikanske stater vedtaget lovgivning mod boykot af Israel.

Israels ambassadør i FN, Gilad Erdan har sendt et brev til guvernørerne i alle 35 stater og bedt dem om at træffe foranstaltninger mod Ben & Jerry’s. I brevet nævner Erdan blandt andet at flere amerikanske stater traf foranstaltninger mod Airbnb efter de i 2018 besluttede at boykotte israelske byer i Judæa og Samaria. Læs MIFFs artikel om Airbnb som endte med at trække boykot tilbage.

Læs også: Yediot Ahronot om MIFF: – Stor sejr i kampen mod BDS i Norge. Den israelske avis Yediot Ahronoth har skrevet om MIFFs store sejr mod BDS i Norge.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelBen & Jerry’s smeltet under BDS-pres, stopper salg af is i jødiske bosættelser
Næste artikelBeitar Jerusalem har aflyst kampen mod Barcelona
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise