AirBnB trækker boykot tilbage og dropper diskriminering af jøder på Vestbredden

– Vigtig sejr mod den racistiske BDS-bevægelse, skriver Shurat HaDin.

Mere end 6.100 personer underskrev MIFFs underskriftkampagne mod den amerikanske udlejningstjeneste AirBnb. (Foto: AirBnb)

Mandag den 19. november 2018 meddelte AirBnB at de ville «fjerne alle listede boliger til udlejning i de israelske bosættelser på den okkuperede Vestbred». Med andre ord skulle jødiske husejere på Vestbredden ikke længere have mulighed for, at tilbyde deres bolig til udlejning gennem internetplatformen. AirBnBs forklaring var at Vestbredden er en «omstridt region».

Efter diskrimineringen af jøder har jeg brugt AirBnB for sidste gang, svarede Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. Allerede næste dag satte han en international underskriftindsamling i gang. Siden da har kampagnen fået mere end 6.100 underskrifter.

MIFF kunne også fortælle at den groteske diskrimination var blevet presset igennem via sponsorering af 365.000 norske arbejdere i Fagforbundet i Norge. De seneste år har Fagforbundet givet flere hundrede tusinde kroner til den israelske organisation Who Profits. Organisationen har kæmpet i fronten for at få AirBnB til at trække sig ud af Vestbredden, Øst-Jerusalem og Golan.

I skyggen af det israelske Knesset-valg blev det 9. april kendt at Airbnb har ændret sine planer.

- To spørgsmål -
Støtter du det jødiske folks ret til sit eget hjemland?
Ved du at stærke kræfter i Danmark gør alt, hvad de kan for undergrave Israel?
Hvis du kan svare ja på begge spørgsmål, bør du blive medlem af MIFF nu!


 

NTB meddeler at: “Airbnb har ændret sine planer om at fjerne Airbnb-udlejningsboliger i israelske bosættelser på Vestbredden fra sin hjemmeside. Udlejningsportalen siger tirsdag, at de hellere vil donere overskuddet fra lejeboliger i bosættelserne til humanitære organisationer på Vestbredden. Virksomheden påpeger, at de vil have samme tilgang til andre omstridte områder som Sydossetien og Abkhasien. “

 

En række advokater har truet AirBnB med søgsmål for deres diskriminering af jøder på Vestbredden. Shurat HaDin (Israel Law Center) er en af organisationerne som har stået i spidsen.

– Airbnb er gået med til helt at trække sine planer tilbage om at fjerne jødiske hjem i Judea og Samaria. Det er en vigtig og præcedens-skabende afgørelse i kampen mod den racistiske BDS-bevægelse, skriver Shurat HaDin i et nyhedsbrev 9. april.

 

MIFF er stolte over at have givet et lille bidrag til presset mod AirBnB i denne sag.

DEL
Tidligere artikel– Netanyahu har politiske antenner som fortæller ham hvad der skal til for at vinde
Næste artikelFølg direktesendingen af den israelske månelanding
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.