Efter diskrimineringen af jøder har jeg brugt AirBnB for sidste gang

Skriv under på – og del! – MIFFs internationale underskriftsindsamling mod AirBNBs boykot! Rul ned til kilder og noter – der finder du baggrundsinformation du kan bruge i din yderligere aktivisme, inklusiv et “system” fra Stand With Us, som hjælper dig med at udforme og sende et brev til AirBNBs ledelse – samt instrukser fra United With Israel om hvordan man kontakter AirBNB via email til ledelsen, Facebook og Twitter.

Conrad Myrland er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred. (Foto: MIFF)
Conrad Myrland er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (Norge) (Foto: MIFF)
De sidste ti år er MIFF i Norge vokset fra under 2.000 til næsten 11.000 medlemmer. Såfremt Israel-vennerne i Danmark samler sig på samme måde, kan vi opbygge en organisation, som ikke mindst via hjemmeside og sociale medier afslører løgn og dæmonisering, bringer sidste nyt om Israel og giver israelske perspektiver.
Bliv medlem af MIFF Danmark nu

Jeg har lige opsagt min AirBnB-konto. Så sent som i foråret brugte jeg udlejningstjenesten på en ferie i USA, og det var rigtig godt. Men nu er det slut.

Jeg kan ikke fortsat bruge en tjeneste som vælger at diskriminere mod jøder. MIFF som organisation tager ikke stilling for eller imod jødiske bosættelser på Vestbredden. Men når AirBnB, efter press fra bl.a. Fagforbundet i Norge, gennemfører ensidige straffetiltag mod jødiske bosættere og ingen andre i verdens mange omstridte områder, genfinder vi den hæslige diskriminering.

– AirBnB sortlister jødiske boliger i Judea og Samaria – ikke palæstinenske boliger, – ikke boliger i tyrkisk-besatte Kypern, i marokkansk-besatte Sahara, – ikke i Tibet eller Krim. AirBnBs tiltag er indbegrebet af antisemitisme. Ingen bør gøre brug af deres tjenester skriver Michael Oren, medlem af det israelske parlament, Knesset. (se “Prominent Israeli Official Calls for Boycott of Airbnb Over Delisting of Settlements“)

Klik her for at skrive under på MIFFs internationale underskriftindsamling:  “I stopped using AirBnB when they started to discriminate Jews” (link til change.org). Del linket med flest mulig!

StandWithUs System til at udforme og sende dit brev til AirBNBs ledelse 

United with Israel – Instrukser om hvordan man kontakter AirBNB via email, Facebook og Twitter 

Kilder og noter
Oversat fra norsk: “Etter diskriminering av jøder har jeg brukt AirBnB for siste gang” 20. november 2018.
Læs mere om AirBnB-sagen og studér argumenter mod boykot – på dansk:
Bedste artikler på engelsk for systematisk dybde om politik og jura – argumenter du kan bruge i mange andre boykot-sager
Lær om alternativer til AirBnB
Andre nyttige artikler på engelsk for dem, som gerne vil fordybe sig