Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Yediot Ahronot om MIFF: – Stor sejr i kampen mod BDS i Norge

Festivalen Feminine Tripper blev afholdt i Oslo 19.-25. marts 2018. (Plakat fra Facebook-siden)
Den israelske avis Yediot Ahronoth har skrevet om MIFFs store sejr mod BDS i Norge.Boykot mod Israel har lidt endnu et nederlag efter Diskrimineringsnemnda (neutralt forvaltningsorgan som afgøre klager om diskrimination) i Norge afgjorde der ikke må diskrimineres mod israelere eller nægte deres deltagelse ved begivenheder på baggrund af deres nationalitet, skriver Yediot Ahronoth.

Det sker efter ti kvindelige, israelske koreografer blev nægtet deltagelse ved festivalen for kvinder – Feminine Tripper grundet “den israelske besættelse.”

– Vi har besluttet vi ikke kan invitere israelske kunstnere med god samvittighed når vi ved der er kunstnere fra de besatte palæstinensiske områder som kæmper mod indskrænkning af deres frie bevægelighed, forklarede arrangørerne af Feminine Tripper – en festival med deltagelse af kunstnere fra hele verden.

– Vi har grund til at tro den israelske regering bruger kulturen som en slags propaganda, tilføjede arrangørerne.

MIFF gik ind i sagen og klagede, hvilket førte til at Diskrimineringsnemnda besluttede de israelske deltagere ikke måtte nægtes deltagelse ved festivalen og ikke måtte udsættes for diskrimination på baggrund af deres nationalitet.

Beslutningen i Diskrimineringsnemnda blev truffet med 2 mod 1 stemme.

-Festivalen havde overtrådt reglerne om at der ikke må diskrimineres, udtalte Diskrimineringsnemnda i deres beslutning.

MIFF udtaler der er tale om en stor sejr mod BDS.

– Diskrimineringsnemnda har afgjort israelere ikke må udsættes for diskrimination på baggrund af deres nationalitet, udtaler MIFF.

Beslutningen har stor betydning i et land, hvor boykot bevægelsen mod Israel står stærkt, skriver Yediot Ahronoth.
Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem