BDS-grundlægger: -Hvis Israel udvikler Corona-vaccine må du gerne bruge den

-Indtil nu har vi ikke været i en situation hvor vi har haft akut brug for Israel og ingen andre end Israel kunne redde os. Hvis det sker, er det vigtigere at redde liv, siger Bargouti.
Omar Bargouti har grundlagt BDS. Bargouti tog sin MA på Tel Aviv universitet. (Foto: @AdamMilstein)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Hvis Israel udvikler en vaccine mod Corona, må Israel-boykottere gerne bruge den, udtalte Omar Barghouti, grundlægger af Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) søndag, skriver Jerusalem Post.

Barghouti kom med sine bemærkninger under et wbinar om BDS og anti-normalisering: The most important strategies to fight against the deal of the century, even in the time of COVID-19. (De vigtigste strategier for at bekæmpe århundredets aftaleTrumps fredsplan, selv i en Corona-tid) på BDS arabiske Facebook-side.

BDS-grundlæggeren advarede om at Corona ikke må blive Israels “hvedebrødsdage” og stillede spørgsmålstegn ved hvorfor de palæstinensiske myndigheder (PA) ikke har stoppet sikkerheds-samarbejdet med Israel.

-Der er ikke noget problem i at bruge medicinsk udstyr fra Israel. Vi anser ikke samarbejdet med Israel om Corona for at være en normalisering, siger Bargouti.

-BDS har for længst annonceret normaliseringskriterierne. Hvis Israel finder en kur mod kræft eller en virus, er der ikke noget problem i at samarbejde med Israel om at redde millioner af liv, siger Bargouti.

-Indtil nu har vi ikke været i en situation hvor vi har haft akut brug for Israel og ingen andre end Israel kunne redde os. Hvis det sker, er det vigtigere at redde liv, tilføjer Bargouti.

I Facebook-opslaget blev BDS-tilhængere opfordret til at deltage i webinaret, fordi de forventer Corona vil forårsage en humanitær katastrofe i Gaza og blandt palæstinensere i israelske fængsler. I opslaget blev Israel beskyldt for at fortsætte med at udnytte palæstinensiske arbejdere uden at yde dem beskyttelse mod virussen, plyndring af land, arrestationer, undertrykkelse og drab under Corona-pandemien, den arabiske verden blev også fordømt for begyndende normalisering med Israel.

FN roser Israels samarbejde med de palæstinensiske myndigheder i kampen mod Corona
BDS kommer med falske beskyldninger mod Israel i en meget svær tid. FN har gentagende gange rost Israel og de palæstinensiske myndigheder for samarbejdet om at begrænse Corona spredning. Israel har sendt medicinsk udstyr til palæstinenserne og trænet palæstinensisk sundhedspersonale i at behandle Corona-patienter. Samarbejdet betegnes som “fremragende” af FNs særlige koordinator for fredsprocessen i Mellemøsten, Nickolay Mladenov.

Læs MIFFs artikler om BDS her.
Se video om antisemitismen i BDS her.
Læs MIFFs artikler om Trumps fredsplan her.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelAntallet af Corona dødsfald i Israel har passeret 50
Næste artikelSelvudnævnt zionist med jødisk kone overtager efter Corbyn
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise