Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Palæstinensiske og israelske myndigheder samarbejder i kampen mod Corona

Dalia Bassa fra COGAT og en palæstinenser pakker testudstyr sendt fra Israel til PA. (Foto: COGAT)
Israel hjælper palæstinenserne i kampen mod Corona.

Sidste uge meddelte COGAT (afdeling i det israelske forsvarsministerium) som har ansvaret for kontakt med palæstinenserne på Vestbredden og Gazastriben har givet 250 sæt testudstyr til sporing af Corona smittede til de palæstinensiske myndigheder (PA).

COGAT har arrangeret fælles kurser om Corona for israelske og palæstinensiske sundhedsmedarbejdere.

Billedet viser noget af coronavirus-testudstyret sendt fra Israel til PA. (Foto: COGAT)

COGAT har givet palæstinenserne digital adgang til COGATs arabisk-sprogede hjemmeside- og det israelske sundhedsministerium om Corona og hvordan spredning kan undgås.

COGAT vil i samarbejde med sundhedsministeriet og Magen David Adom (ambulancetjeneste) fortsætte det tætte samarbejde med PA for at begrænse Corona spredning.

COGAT-sundhedskoordinator Dalia Bassa siger: ”Bakterier og vira stopper ikke ved grænsen og spredning af den farlige virus i Judæa og Samaria kan også true de israelske statsborgers helbred. COGAT og sundhedsministeriet vil fortsat hjælpe de palæstinensiske myndigheder med at begrænse spredning af ​​virussen både af israelske interesser og af humanitære årsager. Vi vil udvide uddannelsen af ​​palæstinensisk personale så meget som muligt og overføre medicinsk udstyr til det palæstinensiske sundhedsvæsen.”

Dalia Bassa (t.h) fra COGAT med en palæstinensisk kvinde. (Foto: COGAT)

Ifølge The Algemeiner besluttede PA 5. marts at erklære en nødsituation i 30 dage efter syv hotelansatte i Bethlehem var blevet smittet. Fredag var byens gader næsten tomme og palæstinensisk politi patruljerede med masker.

I andre dele af Vestbredden blev kontrolposter oprettet og bemandet af palæstinensiske sikkerhedsstyrker. Nogle udlændinge blev afvist.

10. marts meddelte COGAT at de havde koordineret levering af 20 ton kemikalier, klor og brintperoxid til desinfektion fra Israel til palæstinensiske modtagere.

20 ton kemikalier blev transporteret fra Israel til palæstinenserne i kampen mod Corona. (Foto: COGAT)

Læs flere MIFF artikler om Corona her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem