- Ben & Jerry's fortsætter is-salget i Syrien og Iran som myrder egne borgere, is-salget fortsætter også i Kina som fængsler flere millioner muslimer. Men hyklerne har "mod" til at tilslutte sig tosserne som angriber den eneste jødiske stat i verden, Tweetede veteran journalist Ben-Dror Yemini. Nu har Ben & Jerry's besluttet ikke at boykotte jødiske kunder i Judæa og Samaria samt Øst-Jerusalem. (Foto: Rob Olivera, Wikimedia Commons)

Midt i stormen over Ben & Jerry’s tager USA’s udenrigsministerium afstand til boykotaktioner mod Israel

- USA står stærkt i kampen mod kræfter som vil delegitimere Israel. Vi vil arbejde utrætteligt for at støtte Israel i at blive integreret yderligere i det internationale samfund, udtaler talsmand for USA's udenrigsministerium.

I går skrev MIFF om at Ben & Jerry’s er smeltet under BDS-pres og stopper salg af is i jødiske bosættelser. Ben-Dror Yemini havde blandt andet følgende kommentar på sagen: – Ben & Jerry’s fortsætter is-salget i Syrien og Iran som myrder egne borgere, is-salget fortsætter også i Kina som fængsler flere millioner muslimer. Men hyklerne har “mod” til at tilslutte sig tosserne som angriber den eneste jødiske stat i verden, skriver Ben-Dror Yemini. Læs mere HER.

Læs: BDS-grundlægger skjuler ikke målet om at Israel ikke skal være en jødisk stat. Under interview på arabisk via Podcast talte BDS-grundlægger Omar Barghouti åbent om målet.

På spørgsmålet om Det Hvide Hus’ holdning til Ben & Jerry’s beslutning om at stoppe is-salget i Israel ud over den grønne linje, sagde talsmanden for USA’s udenrigsministerium Ned Price, at USA er modstander af BDS (boykot-bevægelsen) mod Israel, skriver avisen Israel Hayom.

Her er talsmand for USA’s udenrigsministerium, Ned Price’s kommentarer om boykot mod Israel:

– Jeg har ikke ingen kommentarer på den konkrete sag, men vi afviser på det kraftigste BDS-bevægelsen, som uretfærdigt udpeger Israel.

– Samtidigt med Biden-administrationen respekterer det amerikanske folks rettigheder i First Amendment, står USA stærkt i kampen mod kræfter i verden som forsøger at delegitimere Israel. Vi vil arbejde utrætteligt for at støtte Israel i at blive integreret yderligere i det internationale samfund.

Israel har også taget kampen mod BDS på den internationale arena og har opfordret flere stater i USA til at slå hårdt ned mod Ben & Jerry’s efter deres kapitulation til BDS.

I 2021 har 35 amerikanske stater vedtaget lovgivning mod boykot af Israel.

Israels ambassadør i FN, Gilad Erdan har sendt et brev til guvernørerne i alle 35 stater og bedt dem om at træffe foranstaltninger mod Ben & Jerry’s. I brevet nævner Erdan blandt andet at flere amerikanske stater traf foranstaltninger mod Airbnb efter de i 2018 besluttede at boykotte israelske byer i Judæa og Samaria. Læs MIFFs artikel om Airbnb som endte med at trække boykot tilbage.

Læs også: Yediot Ahronot om MIFF: – Stor sejr i kampen mod BDS i Norge. Den israelske avis Yediot Ahronoth har skrevet om MIFFs store sejr mod BDS i Norge.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp