Frankrigs præsident Emmanuel Macron ved Grædemuren i Jerusalem, 22. januar 2020. (Foto: Shlomi Cohen/Flash90)

Frankrigs præsident langer hårdt ud over apartheid-anklager

Afviser Amnestys påstand om apartheid.

Frankrigs præsident Emmanuel Macron langer hårdt ud mod Amnestys anklager om at Israel er en apartheid-stat. I en tale som Macron har skrevet til Council of Jewish Institutions in France (CRIF) understregede præsident Macron også bekymring over FN-resolutionerne som forsøger at fjerne jødernes tilknytning til Jerusalem.

– Jerusalem er det jødiske folks evige hovedstad, det vil jeg aldrig stoppe med at sige. Det udelukker på ingen måde at anerkende og respektere andre religioners tilknytning til byen, siger Macron, som har besøgt Jerusalem mange gange, både før og efter han blev præsident.

– Forsøget på at fjerne jødisk tilknytning til Jerusalem er uacceptabelt, ligesom det er uaaceptabelt at der er dem som i retfærdighedens navn misbruger historisk skammelige termer til at beskrive staten Israel.

Macron henviser til organisationer som Amnesty International og Human Rights Watch (HRW), der begge har anklaget Israel for at være en apartheid-stat. Læs om Amnestys rapport HER. Læs om HRW rapporten HER.

– Hvordan kan de tale om apartheid i en stat hvor arabiske borgere er repræsenteret i regeringen, i parlamentet, i landets lederskab (inkl. en højesteretsdommer) og andre lederstillinger, siger præsident Macron.

Mens Frankrig, Storbritannien, Australien, Østrig, Tyskland, Tjekkiet, USA og andre lande har fordømt Amnesty-rapporten, har Danmark intet sagt.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp