Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Politiker til Kongen: – Fortsætter eksplosiv antisemitisme vil danske jøder forlade landet

Efter en menneskealder i politik er Finn Rudaizky (DF) blevet tildelt ridderkorset. (Foto: Privat)
Er der en fremtid for jødisk liv i Danmark?

Finn Rudaizky (DF) har været politiker i en menneskealder og er i dag medlem af Borgerrepræsentationen og Region Hovedstaden.

– Fiskekutteren i Dragør blev min redning, Rudaizky er også tidligere formand for Det Jødiske Samfund i Danmark og har haft antisemitisme tæt inde på livet. I oktober 1943 blev han reddet til Sverige sammen med sin familie. I forbindelse med 80 årsdagen for oktober 43, skrev Rudaizky: – Fiskekutteren i Dragør blev min redning.

En verden til forskel mellem oktober 43 og oktober 23, det er skæbnens ironi at netop Israel, der er verdens eneste jødiske stat og er det eneste sted, hvor jøder kan leve et jødisk liv uden at blive forfulgt, blev udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust, 80 år efter de fleste danske jøder blev reddet af deres landsmænd til Sverige. Siden massakren er antisemitismen eksploderet i Danmark og selvom danske jøder kun udgør en promille af befolkningen, lever de i en undtagelsestilstand med bevæbnet politi og trusler på livet.

Ridderkorset og eksplosiv antisemitisme, Rudaizky har netop været til audiens hos Kongen og takket for Kongehusets tildeling af Ridderkorset. I den forbindelse, sagde Rudaizky til Kongen: – Hvis antisemitismen i Danmark fortsætter i det nuværende tempo, så varer det ikke længe før vi ser eksempler på, at dansk-jødiske familier konkret tager konsekvensen af deres overvejelser, om at forlade Danmark. Det har været udviklingen i Malmø og jeg lytter mig til, at det i Danmark også kan blive konsekvensen.

7. oktober-massakren; mord, voldtægter, tortur og kidnapningerflere tusind terrorister stormede ind over grænsen fra Gaza og gik til angreb. Terroristerne myrdede, halshuggede, voldtog, lemlæstede og brændte over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd. Flere tusind blev såret og over 250 blev taget som gidsler til Gaza.

Israelske flygtninge – også i Danmark, massakren har efterladt Israel i chok og sorg – omkring en halv million israelere er blevet flygtninge, flere af dem er flygtet til Danmark. Flere hundrede tusind israelere trues også af økonomisk ruin.

Israel under angreb fra flere fronter, siden massakren er Israel blevet udsat for flere tusind raketangreb fra flere fronter. Israel udsættes også for international dæmonisering fra FNmedierpolitikereNGO’er og andre – listen er lang.

Er danske Itzhak i live? Under massakren blev danske Itzhak kidnappet af terrorister fra kibbutz Nir Oz til Gaza, ifølge Hamas er han blevet dræbt.

MIFF har skrevet flere artikler om dansk-israelske Itzhak Elgarat. Han var en de mere end 250 israelske- og udenlandske statsborgere, der blev kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza under massakren.

Hvor er de danske myndigheder? Den 7. marts viste MIFF dokumentaren Supernova: The Music Festival Massacre. I den forbindelse holdt Israels ambassade et før-møde for at give Itzhaks familie en stemme. Under mødet fortalte de om de danske myndigheders manglende hjælp og et liv i undtagelsestilstand. Siden massakren har familien rejst rundt i flere lande for at få politikere, medier og andre til at kræve Itzhak og de øvrige gidsler frigivet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem