Biden og Bennett diskuterede truslen fra Iran

Præsident Biden siger de har «andre alternativer» på bordet hvis ikke diplomatiets vej lykkes.
USAs præsident Joe Biden under mødet med Israels premierminister Naftali Bennett 27. august. (Foto: Det hvide hus)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israels premierminister Naftali Bennett mødtes USAs præsident Joe Biden i Det hvide hus 27. august. Det var første møde mellem de to statsledere efter Bennett tidligere på året blev valgt som Israels nye premierminister.

Mødet var planlagt til afholdelse 26. august, men grundet det værste terrorangreb mod amerikanske soldater i Afghanistan siden 2011, blev mødet udsat med en dag – læs HER. Israelske politikere på tværs af det politiske spektre, udtrykte deres fulde støtte til USA efter det forfærdelige angreb mod Kabul-lufthavn – læs HER.

Under det første møde mellem de to ladere, var truslen fra Iran blandt emnerne som blev diskuteret.

For nylig meddelte Israels forsvarsminister Benny Gantz at Iran er meget tæt på at udvikle atomvåben – læs HER. Det israelske forsvar (IDF) har meddelt at de har angrebsplaner mod Irans atomprogram på plads.

Efter mødet i USA udtalte premierminister Bennett at han og præsident Biden er fast besluttet på at Iran aldrig vil få adgang til atomvåben. Præsident Biden udtalte at han håber på en diplomatisk løsning, men at USA har «andre alternativer» hvis ikke diplomatiets vej vil lykkedes.

– Jeg er glad for at vi er enige om målet. Vores ansatte vil arbejde tæt sammen de kommende dage, uger og måneder, udtalte Bennett efter mødet.

– Men vi har ikke meget tid. Det haster og kan ikke udsættes, understregede Bennett.

Ved pressemødet før mødet med premierminister Bennett, udtalte præsident Biden at han og Bennett havde udviklet en god kontakt og at han har kendt alle israelske premierministrene siden Golda Meir. Præsident Biden tilføjede at han ser frem til også at få et stærkt og personligt forhold med premierminister Bennett.

– USA vil altid være der for Israel. Der er et urokkeligt partnerskab mellem vores to nationer, udtalte forud for det 50 minutters møde mellem de to ledere.

Efter mødet udtalte Bennett at det var et frugtbart og positivt møde.

– Det var et fantastisk møde, især fordi vi mødtes under fire øjne. Det var for det meste et arbejdsmøde. Det føltes som om vi havde kendt hinanden i lang tid. Jeg mødte en leder som elsker Israel, som ved nøjagtig hvad han vil og er opmærksom på vores behov, udtalte premierminister Bennett om mødet med præsident Biden.

Premierminister Bennett inviterede præsident Biden til Israel:

– Jeg inviterede præsidenten til Israel når vi har overvundet Delta-varianten, udtalte Bennett.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSe hvad politiet fandt under ransagelse
Næste artikelBarel død efter han blev kritisk såret under Gaza-optøjer
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise