Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel forstærker sikkerhedsbarrieren efter terrorbølge

Dele af Israels sikkerhedsbarriere udskiftes med beton i stedet for hegn for at at give Israels borgere en bedre sikkerhed mod terrorangreb begået af palæstinensere som trænger ulovligt ind i landet via huller i sikerhedshegnet. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Siden 22. marts er mindst 19 personer i Israel blevet dræbt i terrorangreb - flere begået af palæstinensere som er kommet ulovligt ind i landet via huller i sikkerhedsbarrieren. Derfor arbejder Israel nu på at forstærke barrieren og bytte en del af strækningen ud med en betonvæg.

Efter den seneste terrorbølge som har hærget Israel siden 22. marts – flere af dem begået af palæstinensere som opholdt sig ulovligt i Israel (dvs uden arbejdstilladelse og uden baggrundstjek for at sikre at de ikke tilhører terrorgrupper eller har siddet i fængsel for terror), bliver dele af sikkerhetsbarrieren mod Judæa og Samaria (Vestbredden) forstærket, skriver Times of Israel.

* Byen Jenin som ligger i Judæa og Samaria er under de palæstinensiske myndigheders (PA) kontrol. PA har igennem længere tid ikke formået at kontrollerer byen, som med tiden er blevet en terrorrdde hvorfra der udklækkes mange terrorister – flere af dem står bag de seneste terrorangreb i Isrsel. Eksempelvis økse-terrorangrebet der sidste måned kostede 3 unge israelske fædre livet i byen Elad. Fædrenes små børn så deres far blive hugget ihjel på åben gade – læs her. I dag lever indbyggerne i Elad i chok og børnene lider af traumer.

Israels forsvarsministerium har meddelt at en 9 meter høj betonvæg vil erstatte en 45 kilometer lang strækning, der på nuværende tidspunkt kun er beskyttet af et sikkerhedshegn. Strækningne ligger i det nordlige Judæa og Samaria ved den israelske region Bat Hefer. Det var også her den første del af sikkerhedbarrieren blev sat op for 20 år siden.

Der er afsat over 652 millioner kroner til at opgradere sikkerhedbarrieren

Som tidligere nævnt har en terrorbølge hærget Israel siden 22 marts som indtil videre har kostet mindst 19 personer livet, endnu flere sårede og utallige har fået varrige ar på sjælen. Som nævnt var flere af terroristerne palæstinensere som opholdt sig ulovligt i Israel.

Den 7. april begik palæstinensisk terrorist var kommet ind via hul i sikkerhedsbarrieren og opholdt sig ulovligt i Israel terrorangreb mod bar i Tel Aviv – mindst tre personer blev dræbt og endnu flere blev såret.

En uge forinden begik en anden palæstinensisk terrorist som var kommet igennem sikkerhedsbarrieren og opholdt sig ulovligt i Israel, et terrorangreb i byen Bnei Brak, hvor han skød tilfældige personer på åben gade med en M-16. Et af hans terrorofre var en ung far som reddede sin lille datter i klapvogn ved at stille sig foran hende da terroristen skød. Mindst 5 personer blev dræbt ved terrorangrebet – inkl. to ukrainere som arbejdede i landet og en israelsk-kristen politimand som stoppede terroristen.

Den 5. maj, under fejring af Israels 74 års fødselsdag begik to palæstinensiske terrorister, som tidligere nvænt, et yderst brutalt økse-terrorangreb mens små børn så på inkl. børnene til de tre israelske fædre som blev hugget ihjel for øjenene af dem. Terroristerne opholdt sig ulovligt i Israel og havde i en periode arbejdet i byen Elad hvor de begik terrorangrebet. Terroristerne kendte indbyggerne i byen – deres første terroroffer var en ung far som havde kørt dem ind i byen uden at vide at de ikke var sikkerhedsgodkendt. Den israelske far forsøgte at kæmpe mod terroristerne for at stoppe dem i myrde flere, desværre bukkede han under for økseangrebet. Efter terrorangrebet forsøgte terroristerne at angribe en israelsk kvinde som sad i en bil tæt på, det lykkedes hende dog at slippe væk.

Israel arbejder nu både på at forstærke sikkerhedsbarrieren og lukke hullerne i det eksisterende sikkerhedshegn og dermed minimere sikkerhedsrisikoen for at palæstinensiske terrorister trænger ind i Israel for at myrde israelske børn, kvinder og mænd.

De seneste år har der været et stigende problem med at flere tusind palæstinensere dagligt rejser ind i Israel – de fleste af dem for at arbejde for en bedre løn og arbejdsvilkår end hos PA. Desværre er der også dem som vil ind i Israel for at myrde israelere, derfor har Israels forsvarshær udplaceret flere soldater på Israels side af sikkerhedsbarrieren.

Sikkerhedsbarrieren mod Judæa og Samaria blev allerede debatteret tilbage i 1990’erne under ledelse af daværende premierminister Yitzhak Rabin, men grundet interne uenigheder blev det ikke til noget. Sikkerhedbarrieren blev først sat op efter Anden Intifada hvor en voldsom bølge af selvmordsangreb og terrorangreb begået af palæstinensere fra Judæa og Samaria hærgede Israel.

Anden Intifada: I 2002-2003 blev 568 civile israelere og 243 israelske soldater dræbt, 5600 israelere blev såret. Efter sikkerhedsbarrieren blev opsat skete der et drastisk fald i antal terrorangreb i Israel.

Mange mener desuden at sikkerhedsbarrrieren var hovedårsagen til at Anden Intifada sluttede – til trods for at kun 62% at barrieren blev færdig. Sikkerhedsbarrieren har kostet Israel knap 18 milliarder kroner. Kun en lille del af sikkerhedsbarrieren er en mur, mens det meste af den er et sikkerhedshegn med kameraovervågning og sensorer.

Det meste af Israels sikkerhedsbarriere mod Juld og Samaria består af hegn. På billedet bliver et hul i sikkerhedsbarrieren repareret for at beskytte Israels indbyggere mod palæstinensiske terrorister som går ind i Israel via huller i sikkerhedshegnet for at begå terrorangreb, 13. april 2022.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem