Nyt mål med krigen i Gaza: Israelske flygtninge skal kunne vende hjem

Her ses premierminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Yoav Gallant og IDF-chef Herzi Halevi under møde 7. marts 2024.
Den israelske regerings beslutning baner vejen for en militær løsning med terrororganisationen Hizbollah i Libanon.

Siden massakren mod Syd-Israel 7. oktober 2023, er Nord-Israel blevet udsat for massive raketangreb fra Libanon.

I snit er Nord-Israel blevet udsat for mere end 40 daglige raketangreb fra Libanon.

Efter 7. oktober-massakren mod Israel, satte regeringen følgende mål for krigen mod Hamas i Gaza:

  • At ødelægge terrorgruppen Hamas, inkl. deres militære styrker og deres evne til at styre Gaza
  • Alle gidslerne, der blev kidnappet af terroristerne 7. oktober-massakren skal hjem
  • Sikre at Gaza ikke længere vil udgøre en trussel mod Israel

Nu har Israels regering tilføjet et fjerde mål med krigen:

Over 70.000 israelere ved ikke hvornår de kan vende hjem, de massive raketangreb fra Libanon har kostet flere liv i Israel, inkl. 12 israelsk-drusiske børn, der for få uger siden blev dræbt mens de spillede fodbold. Derudover har raketangrebene gjort over 70.000 israelere i Nord-Israel til flygtninge i deres eget land siden Syd-Israel blev ramt af massakren i oktober 2023.

Israels forsvarsstyrker vil «meget snart» skride til handling mod Hizbollah i Syd-Libanon, udtalte Israels forsvarsminister Yoav Gallant tilbage i januar. De seneste uger er Israels trusler om at skride til handling mod Hizbollah blevet optrappet. Israel håbede i lang tid på, at diplomatisk pres kunne stoppe Hizbollah – Danmark, Norge og andre europæiske lande har ignoreret de gentagne brud på FN-resolution 1701, som Danmark var med til at stemme for i 2006.

FN-resolution er ikke det papir værd den er skrevet på, i 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, men resolutionen er blevet brudt igen og igen – hvornår vil Danmark kræve den overholdt? Spurgte MIFF i brev til regeringen.

Efter flere års arbejde er Danmark igen blevet valgt ind i FN’s Sikkerhedsråd, spørgsmålet er, om Danmark nu vil bruge sin indflydelse til at fordømme terrorkrigen mod Israel? 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem