Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Fire israelere såret efter tre dages raketangreb fra Libanon

Her ses israelsk politi ved en bolig i byen Katzrin skadet af raketangreb fra Libanon, 13. juni. (Foto: Flash90)
Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er raketterne regnet ned over flere israelske byer.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, har Israel nedskudt flere tusind raket- og droneangreb.

Alene i går blev Nord-Israel udsat for mere end 200 raketangreb fra Libanon.

Også i dag har der været kraftige raketangreb fra Libanon.

Israels ambulancetjeneste Magen David Adom (MDA), oplyser at fire personer blev lettere såret af dagens raketangreb, skriver Jerusalem Post.

Tre dages kraftige raketangreb fra Libanon, siden 7. oktober-massakren mod Israel, har terrororganisationen Hizbollah, stort set dagligt angrebet Nord-Israel fra Libanon.

Angrebene fra Libanon er taget til de seneste dage. For et par dage siden, blev Hizbollah-leder Sami Taleb Abdullah dræbt i israelsk luftangreb. Læs også om, hvordan Israel bruger middelalderligt våben i kampen mod Hizbollah.

I skrivende stund har raketangrebene kostet 10 civile israelere og 16 israelske soldater livet.

Over 80.000 israelere ved ikke, hvornår de kan vende hjem, som sagt har terrororganisationen Hizbollah i månedsvis angrebet israelske byer med raketangreb og frygten for at Hizbollah-terrorister vil begå en massakre mod de israelske indbyggere er stor. Derfor tvinges israelske familier til at leve i månedsvis på små hotelværelser, leje midlertidige boliger eller bo hos familie/venner. Situationen er uholdbar – især for børnene som ikke kan vende tilbage til deres hverdag eller være sammen med deres venner i vante omgivelser.

Lokalleder Moshe Davidovich kræver handling fra den israelske regering: – Vi kræver at regeringen fremlægger en plan for at bevare indbyggernes sikkerhed i nord.

Vil Danmark kræve FN-resolution 1701 overholdt? I 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, siden er resolutionen blevet brudt igen og igen – vil Danmark kræve den overholdt? Spurgte MIFF i brev til regeringen.

Danmark igen valgt ind i FN’s Sikkerhedsråd, vil Danmark fordømme terrorkrigen mod Israel? Efter flere års arbejde for igen, at få en plads ved bordet, blev Danmark for få dage siden stemt ind i FN’s mest indflydelsesrige råd. Spørgsmålet er, hvad Danmark vil bruge sin indflydelse til? Vil Danmark fordømme terrorkrigen mod Israel? Vil Danmark kræve resolution 1701 overholdt for Israels sikkerhed?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem