Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF bruger våben fra 1400-tallet mod Hizbollah

Sådan ser det ud når et middelalderligt våben bruges mod terrorkrig i 2024. (Foto: Skærmdump)
Israels forsvarshær har vakt opsigt ved at tænke ud af boksen i kampen mod terror fra Libanon.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, har Israel nedskudt flere tusind raket- og droneangreb.

Alene i går blev Nord-Israel udsat for mere end 200 raketangreb fra Libanon.

I dag er raketalarmen igen blevet aktiveret i flere israelske samfund tæt på Libanon.

IDF tænker ud af boksen for at stoppe terrorkrigen, i et nyt klip, har Israels forsvarshær (IDF) vakt opsigt ved at bruge trebuchet mod terrororganisationen Hizbollah.

I klippet ses IDF-soldater bruge en trebuchet. Trebuchet er et belejringsvåben brugt i middelalderen. I 2024 bruger IDF samme våben for at stoppe de voldsomme angreb fra terrororganisationen Hizbollah i Libanon. IDF-klippet er blevet spredt på sociale medier, men der er en god forklaring på, hvorfor IDF bruger et middelalderligt våben i moderne tid. IDF bruger trebucheten til at skyde ildkugler, der sætter buske og planter i brand ved en IDF-base tæt på Libanon, skriver Israel Hayom.

IDF gør det for at stoppe Hizbollah-terrorister, der bruger vegetationen til at skjule sig eller snige sig ind på israelske soldater.

Buske og vegetation tæt på grænsen, er en alvorlig trussel mod IDF-soldater, der har svært ved at stoppe Hizbollah-terrorister, der skjuler sig i naturen. Ildkuglerne er således både en effektiv og billig løsning på et alvorligt problem.

Trebucheten blev brugt fra medio det 11. århundrede til det 15. århundrede, hvorefter kanoner tog over.

IDF’s erfaring viser at det middelalderlige våben også virker i 2024. 

Se det opsigtsvækkende klip her:

Over 80.000 israelere ved ikke, hvornår de kan vende hjem, som sagt har terrororganisationen Hizbollah i månedsvis angrebet israelske byer med raketangreb og frygten for at Hizbollah-terrorister vil begå en massakre mod de israelske indbyggere er stor. Derfor tvinges israelske familier til at leve i månedsvis på små hotelværelser, leje midlertidige boliger eller bo hos familie/venner. Situationen er uholdbar – især for børnene som ikke kan vende tilbage til deres hverdag eller være sammen med deres venner i vante omgivelser.

Vil Danmark kræve FN-resolution 1701 overholdt? I 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, siden er resolutionen blevet brudt igen og igen – vil Danmark kræve den overholdt? Spurgte MIFF i brev til regeringen.

Danmark igen valgt ind i FN’s Sikkerhedsråd, vil Danmark fordømme terrorkrigen mod Israel? Efter flere års arbejde for igen, at få en plads ved bordet, blev Danmark for få dage siden stemt ind i FN’s mest indflydelsesrige råd. Spørgsmålet er, hvad Danmark vil bruge sin indflydelse til? Vil Danmark fordømme terrorkrigen mod Israel? Vil Danmark kræve resolution 1701 overholdt for Israels sikkerhed?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem