Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israels nødhjælp til Gaza har igen slået ny rekord

Her ses lastbiler fyldt med nødhjælp og bevæbnede mænd i Gaza. (Foto: Majdi Fathi/TPS, Deir Al-Balah, 8. marts 2024)
Israel fortsætter med at oversvømme Gaza med nødhjælp som mad, vand, medicinsk udstyr og huslyudstyr.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, har Israels nødhjælp til Gaza slået flere rekorder – imens fortsætter det internationale samfund, FN, NGO’er, politikere, medier og andre med at kræve, at Israel overfører endnu mere nødhjælp til enklaven.

For nylig skrev MIFF at Israel siden november 2023, havde sørget for at omkring 21.000 lastbiler med 390.000 tons nødhjælp var kommet ind i Gaza. Siden har Israels nødhjælp slået flere rekorder.

Israel gør alt for at undgå civile tab i Gaza, Daniel Hagari som er talsmand for Israels forsvarhær (IDF) er kommet med en melding om ny rekord i israelsk nødhjælp til Hamas-enklaven, skriver i24NEWS.

Israel gør alt og mere til for at beskytte enklavens civile og undgå tab af civile liv, samtidig kæmper Israel mod terrorgruppen Hamas som stod bag den værste massakre mod jøder siden Holocaust.

Israel oversvømmer Gaza med nødhjælp, løbet af de seneste par uger er mængden af nødhjælp til Gaza steget markant. IDF’s talsmand tilføjede i sin udtalelse at Israel vil øge nødhjælpen yderligere. I nødhjælpen indgør eksempelvis mad, vand, medicinsk udstyr og huslyudstyr.

Israel har blandt andet åbnet havnen Ashdod og en ny passage ind i det nordlige Gaza for at øge nødhjælpen yderligere. Derudover er mængden af nødhjælp fra Jordan som køres gennem Israel via Kerem Shalom grænseovergangen også steget. Derudover samarbejder Israel med United States Central Command om at etablere en midlertidig maritim mole som vil øge fordelingen af nødhjælp i Hamas-enklaven.

For at sikre en effektiv nødhjælpsfordeling er de humanitære zoner i Gaza også blevet udvidet. Det er gjort for at kunne strømline nødhjælpsdistributionen i koordinering med internationale hjælpeorganisationer og kunne nå ud til flere civile.

IDF’s talsmand understregede igen, at Israel ikke er i konflikt med indbyggerne i Gaza og vil fortsætte med at gøre alt for at hjælpe dem.

Mens Israel gør alt for at beskytte de civile i Gaza, fortsætter kampen mod Hamas og for at få gidslerne hjem.

Fatah som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder anklager Hamas for at stjæle nødhjælp til Gaza, Fatah anklager terrorgruppen for bevidst at dræbe nødhjælpsarbejdere og stjæle nødhjælp for at skabe en fødevarekrise i Gaza. I en rapportage, fortalte Fatah at Hamas angriber og dræber nødhjælpsarbejdere samt stjæler mad og vand for at sende fødevarepriserne på himmelflugt.

Nødhjælp ender på det sorte marked, israelske og internationale medier har rapporteret at det meste af nødhjælpen til Gaza, ender på det sorte marked i til skyhøje priser som kun de færreste kan betale.

Hamas angriber nødhjælpsarbejdere i Gaza og har henrettet en lokal klanleder som ville hjælpe med nødhjælpsdistribution.

Vil skabe fødevarekrise i Gaza, Hamas’s strategi er at få det internationale samfund til at kritisere Israel. Selvom der er flere beviser på, at Hamas stjæler nødhjælpen, får Israel skylden for ikke at sikre nødhjælp til indbyggerne.

Se Fatah’s rapportage i klippet, inkl. et Al-Jazeera indslag med en Gaza-indbygger som klager over, at Hamas stjæler nødhjælpen:


Israel er under angreb fra Iran – vis din støtte nu!

  1. Bliv medlem her
  2. Giv en gave til MIFF’s informationsarbejde for Israel her eller via MobilePay 49739
  3. Bestill MIFF’s bøger (på norsk) – bøgerne er en rigtig god gave til både Israel-venner og dem, der er kritiske over for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem