Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Jotam Confino: – Israelerne vil grine af Hamas’ påstand om at de ønsker fredelig sameksistens

Lille Kfir var kun 9. mdr da han sammen med sin 4-årige bror og deres forældre blev kidnappet til Gaza under 7. oktober-massakren mod Israel. Siden har der ikke været livstegn fra familien. Hverken UNICEF, Røde Kors eller andre internationale organisationer har stået op for Kfir eller de 250 andre gidsler som blev kidnappet. Her ses familiens pårørende under markering af Kfirs 1-års fødselsdag, den sørgeligste fødselsdag i verden, Tel Aviv, 18. januar 2024. (Foto: Gideon Markowicz/TPS)
- Det er lidt af en gordisk knude det her. Hvis der skal være en palæstinensisk stat, så skal Hamas være med. De har meget stor støtte, og det er et problem, når der skal findes en løsning. De fleste normale lande som USA og Danmark kan godt se, at Israel ikke kan acceptere, at Hamas får indflydelse, siger Jotam Confino.

Siden Hamas tog magten over Gaza i 2007, har der været 3 store krige og flere mindre konflikter. Alt det kulminerede med massakren mod Israel som kostede over 1.200 israelske liv, flere tusind sårede og 250 gidsler kidnappet til Gaza – hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forholdDet menes at Hamas havde planlagt massakren i 10 år.

Massakren mod Israel er den direkte årsag til Israels nuværende krig mod Hamas.

Siden massakren har der været flere forsøg på at få alle gidslerne hjem. Ultimo 2023 blev nogle af gidslerne frigivet mod at Israel løslod flere hundrede terrorister dømt for alvorlige terrorangreb mod Israel.

Her kommer B.T’s mellemøstkorrespondent Jotam Confino, med nogle af de seneste meldinger om forhandlingern mellem Israel og terrorgruppen Hamas om at frigive de 133 tilbageværende gidsler, der har siddet fanget i Hamas-enklaven i mere end 200 dage:

I går skrev B.T. at en top Hamas-embedsmand vil gå med til en våbenhvile på 5 år eller mere og ændre sig fra at være en terrorgruppe til at blive et politisk parti.

Hertil siger Confino: – De fleste israelere kommer til at grine af den. Hamas gør det her for at fortælle omverdenen, at de godt kan tænke rationelt, og at de ikke er så slemme endda.

Confino fortsætter: – Når de melder noget ud på arabisk er tonen en helt anden, så jeg tror, at det her er målrettet til lande, der gerne vil se Palæstina som en stat. I samme interview går han så også ud og siger, at Hamas på ingen måde fortryder 7. oktober.

Confino tilføjer at Hamas også kræver en to-statsløsning, velvidende at det er urealistisk: – De er helt klar over, at Israel ikke på nogen måde kan gå med til en tostatsløsning, hvor Hamas får nogen form for indflydelse.

Samtidig påpeger Confino at udfordringen er, at terrorgruppen også fremadrettet vil være toneangivende: – Det er lidt af en gordisk knude det her. Hvis der skal være en palæstinensisk stat, så skal Hamas være med. De har meget stor støtte, og det er et problem, når der skal findes en løsning. De fleste normale lande som USA og Danmark kan godt se, at Israel ikke kan acceptere, at Hamas får indflydelse.

Confino tilføjer at Hamas med deres udspil, har spillet bolden videre til Israel: – Nu er bolden sendt over til Israel. Nu har Hamas ligesom meldt ud, at de er klar til at leve i fred og fordragelighed.

Hamas tilføjer i deres udtalelse, at Israel ikke vil kunne fjerne dem ved at indtage Rafah.

Confino tilføjer at Israels Rafah-operation er på trapperne: – Militæret har meldt ud, at de er klar, så de afventer kun grønt lys fra politikerne.

Derfor vil Israel indtage Rafah:

  1. Rafah er det sidste område i Gaza, hvor terrorgruppen Hamas har intakte militærbataljoner. Indtager IDF ikke Rafah, vil Israel ikke kunne fuldføre målet om at ødelægge Hamas’ militære kapacitet.
  2. Israel må fjerne Hamas’ mulighed for igen at kontrollere Gaza efter krigen.
  3. For at få gidslerne frigivet, må IDF rykke ind i området hvor de holdes fanget.
  4. Israels indbyggere vil ikke kunne flytte tilbage til deres hjem, beliggende tæt på Rafah, så længe Hamas har militære kapaciteter i byen.
  5. Våben til Hamas og andre terrorgrupper smugles fortsat ind i Gaza under grænsen mellem Egypten og Gaza.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem