Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel trækker de fleste soldater ud af Gaza

Her ses nogle af de israelske soldater som er ved at blive trukket ud af Gaza, 7. april 2024. (Foto: Flash90)
IDF's chef understreger at krigen ikke er slut endnu.

Søndag trak Israels forsvarshær (IDF) alle sine manøvrerende landstyrker ud af Hamas-kontrolleret Gaza. Dvs. at der kun er én brigade tilbage som skal sikre en korridor, der opdeler Gaza i to, skriver Times of Israel.

Soldater fra 98. division blev trukket ud af Khan Younis efter fire måneders kontinuerlige kampe. Den lokale Hamas-brigade er blevet besejret, flere tusind terrorister er blevet dræbt og 30 km terrortunneler er ødelagt.

I alt er 18 af Hamas’ 24 bataljoner i Gaza blevet besejret siden krigens begyndelse. Dvs, at de ikke længere fungerer som en organiseret militær enhed, men der er stadig mindre celler, der stadig kæmper. IDF-chef Herzi Halevi understreger at krigen mod Hamas ikke er slut, selvom styrkerne trækkes tilbage: – Krigen i Gaza fortsætter, og vi er langt fra færdige. Senior Hamas-ledere skjuler sig fortsat, og før eller siden, vil vi finde dem. Vi gør fremskridt, vi fjerner terrorister og terrorledere, og vi ødelægger terrorinfrastruktur, siger Halevi.

Kun Nahal-brigaden er tilbage i Gaza og har fået til opgave at sikre den såkaldte Netzarim-korridor, som krydser enklaven fra Be’eri-området fra Syd-Israel til Gaza-kysten ved Middelhavet.

Korridoren gør det muligt for IDF at udføre razziaer det nordlige og centrale Gaza, forhindrer palæstinensere i at vende tilbage til den nordlige del af enklaven og hjælpe humanitære organisationer med nødhjælp til det nordlige Gaza.

IDF vurdere at anti-terroroperationer i Gaza på baggrund af efterretninger, som det eksempelvis skete ved Shifa hospital, er den mest effektive fremgangsmåde når det gælder krigen mod terrorgruppen Hamas.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant udtaler, at tilbagetrækningen fra Gaza er en del af forberedelserne til den forventede offensiv mod enklavens sydligste by – Rafah som er den sidste større by i Gaza som fortsat kontrolleres af Hamas.

Er dansk gidsel dræbt? Israel siger, at målet fortsat er Hamas’ fuldstændige nederlag og frigivelsen af ​​de omkring 134 tilbageværende gidsler, inkl. danske Itzhak som Hamas har meldt dræbt.

I skrivende stund har krigen kostet 260 israelske soldater livet, medregnes IDF-soldater myrdet af terrorister under 7. oktober-massakren mod Israel, har krigen kostet 604 soldater livet. Derudover er 1.500 blevet såret.

Dagen før tilbagetrækningen fra Khan Younis, blev 4 IDF-soldater dræbt af terrorister i bagholdsangreb.

Ifølge terrorgruppen Hamas er over 30.000 palæstinensere blevet dræbt i løbet af krigen. Hamas’ tal skal tages med et meget stort gran salt, fordi terrorgruppen medregner alle, også terrorister. Ifølge IDF er mindst 14.000 Hamas-terrorister blandt de dræbte. Derudover er mange blevet dræbt af Hamas-raketter affyret mod israelske byer, der i stedet eksploderede i Gaza. Flere tusinde raketter på vej mod israelske byer er eksploderet i Gaza.

Blot få timer efter tilbagetrækningen blev Syd-Israel igen angrebet af raketangreb fra Gaza. Israel missilforsvar Iron Dome nedskød raketterne.

Ido Baruch (t.v.), Amitai Even Shoshan, Ilai Zair og Reef Harush blev dræbt i Gaza, 6. april 2024. (Foto: IDF)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem