Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Nord-Israel angrebet af raketangreb fra Hizbollah

Hizbollah har igennem flere måneder angrebet flere israelske byer med hundredvis af raketangreb. Her ses israelske bombning af terrormål i Libanon som svar på raketangreb, 28. december 2023. (Foto: Flash90)
I morges blev Israel udsat for over 40 raketangreb fra Libanon.

I morges blev Nord-Israel udsat for over 40 raketangreb fra Syd-Libanon. Der er ingen meldinger om fysiske skader, men hvert eneste raketangreb giver indbyggerne permanente ar på krop og sjæl. Den libanesiske terrorgruppe Hizbollah har påtaget sig ansvaret for dagens raketangreb.

Raketalarmen lød i omkring 40 lokalsamfund tæt på grænsen med Libanon. Over 80.000 israelere er blevet avakueret fra området, men der er forstat indbyggere – eksempelvis i byen Carmiel som ikke er blevet evakueret.

Israels forsvarshær (IDF) besvarede raketangrebene med bombning af terrorcellerne i Libanon, der stod bag angrebene.

Hizbollah kalder raketangrebene mod Israel for «indledende svar» på drabet af Hamas’ næstleder Saleh al-Arouri i Beirut. Terrorgrupperne Hizbollah og Hamas anklager Israel for at stå bag drabet – Israel har ikke kommenteret anklagen.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, har situationen ved grænsen med Libanon også været meget spændt. Terrorgruppen Hizbollah, der er i alliance med terrorgruppen Hamas, har siden massakren angrebet Israel med hundredvis af raketangreb.

I skrivende stund er der ikke brudt regulær krig ud mellem Israel og Hizbollah, men situationen er, som nævnt meget spændt. De seneste måneders raketangreb fra Libanon har kostet flere israelske civile og soldater livet. I Libanon er flere også blevet dræbt, de fleste af dem var Hizbollah-terrorister.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem