Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF har anholdt 17 terrorister i Judæa og Samaria

Her ses israelske soldater under anholdelsen af en af de terrormistænkte, 4. oktober. (Foto: IDF)
Israels forsvarshær (IDF) er nødsaget til at gennemføre jævnlige anti-terroroperationer for at stoppe terroristerne inden det koster israelske liv.

Det er 30 år siden Oslo-aftalerne blev indgået mellem Israel og PLO og PA blev oprettet. PA’s sikkerhedsstyrker blev sat i verden for at stoppe palæstinensiske terrorgrupper, men nu er terroristerne bedre udrustet end PA’s sikkerhedsstyrker.

Til trods for at PA’s sikkerhedsstyrker skulle afvæbne terrorgrupperne, har PA ikke overholdt Oslo-aftalerne. PA’s manglende overholdelse af aftalerne, der i sin tid gav dem adgang til milliarder af skattekroner, er kun blevet værre med årene. PA har mistet kontrollen over flere af sine byer, hvor terrorgrupperne har taget over og truer Israels sikkerhed. Især i PA-kontrollerede byer som Jenin, er terrortruslen mod Israel alvorlig. Efter en længerevarende terrorbølge mod Israel, der har kostet mange israelske liv, har Israel gennemført flere anti-terroroperationer i Jenin og andre PA-kontrollerede byer for at komme terrortruslen til livs.

I nat gennemførte Israels forsvarshær (IDF) endnu en antiterroroperation flere steder i Judæa og Samaria (Vestbredden). IDF har anholdt 17 terrormistænkte og beslaglagt flere våben, skriver Jerusalem Post.

Under anholdelserne i Aqqaba blev IDF angrebet af skud og bomber – flere køretøjer blev beskadiget.

I Salfit blev IDF angrebet af stenkast under en anholdelse.

Under IDF’s anholdelse af to mænd i Hebron, fandt IDF chokgranater, en pistol og ammunition. I Barta’a konfiskerede IDF en pistol.

Derudover blev 12 personer anholdt af IDF, Israels interne efterretningstjeneste Shin Bet og grænsepolitiet i Rujeib, Yatta, Samu, Beit Awwa, Qatanna og Beit Ummar.

Her ses et af de våben som IDF konfiskerede under antiterror-operationen i nat, 4. oktober. (Foto: IDF)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem