Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel har stoppet forsøg på at smugle droner ind i Gaza

Maskerede og bevæbnede terrorister fra terrorgruppen Hamas' væbnede fløj, Ezz-Al Din Al-Qassam-brigaderne, marcherer i Gaza City i hyldest af terrorgruppens selvmordsdrone "Shehab". Gaza, 21. september 2022. (Foto: Majdi Fathi/TPS)
Takket være opmærksomme sikkerhedsfolk og specialtrænede hunde blev indsmugling af droner til Hamas-kontrolleret Gaza afværget i tide.

MIFF har flere gange skrevet om at Israel i årevis er blevet udsat for kritik af FN, medier, organisationer og politikere for våbenblokaden mod Hamas-kontrolleret Gaza. Kritikerne kalder blokaden for «kollektiv afstraffelse» og beskylder den for at være årsagen til indbyggernes svære økonomiske situation i enklaven. Men kritikerne “glemmer”, at der er en meget god grund til at både Israel og Egypten, er nødsaget til at holde øje med med, hvad der kommer ind i enklaven, som den iransk-støttet terrorgruppe har kontrolleret siden 2007.

Israel har afværget forsøg på indsmugling af droner på vej til Gaza – sikkerhedspersonale i Israels forsvarsministerium har stoppet forsøg på at indsmugle 10 rekognosceringsdroner ind i Gaza, udtaler talsmand for Israels forsvarsministerium.

Dronerne lå skjult i en sort taske i en minibus ved Erez-overgangen ved grænsen til Gaza, lyder det i forsvarsministeriets udtalelse.

Israelsk sikkerhedspersonale vurdere at terrorgrupper i Gaza ville bruge dronerne til rekognoscering: – Takket være årvågne sikkerhedsvagter og K9-enheden ved Erez-overgangen, blev indsmuglingen stoppet i tide. Under inspektion af køretøjet opdagede en specialtrænet hund den mistænkelige taske og satte sig på den for at markere, at den var mistænkelig. Vi har nu overført den videre efterforskning af sagen til sikkerhedsstyrkerne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem