Search
Efter den seneste krig mod Israel holdt terrorgrupperne i Gaza større militærparade den 27. maj 2021 hvor de fremviste flere af deres våben og raketter som de har fået fingrene i trods Israels blokade. Havde der ikke været blokade mod enklaven, ville terrorgruppernes våbenarsenal havde været endnu større.(Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Hvorfor er der våbenblokade af Gaza?

Vil man kritiserer blokaden mod Gaza, må man som minimum forstå årsagerne til at den er indført.

Kritikken af Israels våbenblokade mod Gaza kommer igen og igen fra FN, medier, organisationer og politikere. De omtaler ofte blokaden som «kollektiv afstraffelse» og mener at den er årsagen til den økonomiske situation i enklaven som ligger ved Middelhavet. Hvad de ikke nævner er hvorfor blokaden er nødvendig og hvorfor det er bydende nødvendigt at den opretholdes.

Blokaden af Gaza fra land begyndte juni 2007, kort tid den iransk-støttet terrorgruppe Hamas tog kontrol over enklaven i blodigt kup mod deres rivaler Fatah (bevægelsen som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder). Sø-blokaden af Gaza kom i januar 2009 for at gøre det endnu svære for terrorgruppen Hamas at smugle våben, dele til raketter, materiale til at grave terrortunneler ind i Israel og andet ind i Gaza. Sø-blokaden mod Gaza var en konsekvens af krigen startet af Hamas i december 2008-januar 2009. Hamas angreb Israels civilbefolkning med raketter.

Målet var at forhindre fri flytning af våben ind til terrorgruppen Hamas som kontrollerer Gaza.

Våbenblokaden forhindrer ikke alle varer i at komme ind og ud af enklaven. Alene i 2019 kom der knap 100.000 lastbillæs ind med varer til Gaza via Kerem Shalom overgangen fra Israel. I snit kommer der dagligt over 400 lastbillæs ind i enklaven. Våbenblokaden betyder at Israel og Egypten kan kontrollerer hvilke varer der kommer ind og dermed sikre at våben eller dele til våbenproduktion ikke kommer ind og havner hos terrorgruppen Hamas hvis erklæret mål det er at udslette Israel.

Hvad Israel-kritikerne ofte glemmer, eller ignorere er at Hamas er en ekstrem islamistisk terrorgruppe som vil dræbe alle jøder og udslette Israel:

Hamas-pagten (Hamas-charteret – læs mere HER, vedtaget 18. august 1988. «Som en jødisk stat med en jødisk befolkning står
Israel imod Islam og muslimer,» erklærer Hamas. Deres mål er at udslette Israel og erstatte verdens eneste jødiske stat med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Det ultimative mål er at «løfte Allahs banner over alle ting».

En Hamas-terrorist er motiveret af Hamas-charteret. «Vores kamp mod jøderne er meget omfattende og alvorlig, og vil følgelig
have brug for al den loyale støtte vi kan få, og senere må den blive efterfulgt af nye fremstød og forstærket af bataljoner fra den vidt forgrenede arabiske og islamiske verden indtil fjenderne er overvundet og Allahs sejer er et faktum,» skriver Hamas.

Hamas er en islamistisk organisation i henhold til alle definitioner. «Det endelige mål er Islam, Profeten er vores eksempel og Koranen er grundloven,» skriver Hamas i deres charter. De klassiske antisemitiske konspirationsløgne i charteret viser også at gruppen har hentet inspiration fra nazister eller andre antisemitter i Europa. Læs Hamas-charteret HER.

Hamas-charteret er det mest antisemitiske i moderne tid og er en kombination af Adolf Hitlers Mein Kampf og Zions Vises Protokoller som selv i dag er en bestseller i de arabiske lande. Eksempelvis blev der i 2013 publiceret videoklip på YouTube fra Jordans hovedstad Amman, hvor Hitlers bog og det forfalsket dokument Zions vises protokoller sælges hos boghandlere. Zions Vises Protokoller er et falsum som blev skrevet af den russiske zars efterretningstjeneste i slutningen af 1800-tallet. Inspirationen bag var blandt andet et satirisk skrift skrevet af franskmanden Maurice Joly. Formålet med protokollerne var at retfærdiggøre styrets jødeforfølgelser. I protokollerne miskrediteres jøderne ved at påstå at der eksisterer en jødisk sammensværgelse om at overtage verdensherredømmet. Adolf Hitler troede også på konspirationen. Protokollerne var således med til at danne grundlag for den nazistiske ideologi. Protokollerne er skrevet på en måde så læseren skal tro at det er et internt jødisk dokument. I nogle lande – især i Mellemøsten, udgives og sælges Zions Vises Protokoller stadig som et autentisk værk. Læs mere HER. Se Mein Kampf til salg hos dansk boghandler HER.

Ved det seneste palæstinensiske valg afholdt i 2006 vandt terrorgruppen Hamas og fik rent flertal i den lovgivende forsamling, samme terrorgruppe hvis erklærede mål det er bogstaveligt talt at udslette Israel, samme terrorgruppe som opildner til verdensomspændende jihad mod den eneste jødiske stat i verden.

Udover krigen i 2008-2009 startede terrorgruppen Hamas krige mod Israel i 2012, 2014 og senest i maj 2021. Når Hamas ikke angriber Israels civilbefolkning med flere tusind raketter, angriber de israelske byer (især i Syd-Israel) med brandbomber (sprængstofballoner) som ødelægger natur, landbrug og dyreliv, ellers graver Hamas underjordiske angrebstunneller ind i Israel for at kidnappe israelere eller gennemføre terrorangreb for at myrde israelske børn, kvinder og mænd – uanset så leder Hamas konstant efter nye måder at angribe Israel på.

I 2014 og 2015 foretog den amerikanske organisation The Anti-Defamation League (ADL) en global meningsmåling, som viste at palæstinenserne klart er de mest antisemitiske i verden – 93% af befolkningen havde anti-jødiske holdninger. På trods af at de fleste palæstinensere i de palæstinensiske selvstyreområder (PA) i Område A & B i Judæa & Samaria (Vestbredden) og i Gaza (under Hamas kontrol) har antisemitiske holdninger, har de forskellige syn når det gælder deres støtte til terrorangreb og vold mod Israels befolkning.

Palæstinenserne gennemfører også selv meningsmålinger om forskellige emner – eksempelvis væbnede terrorangreb mod israelere i Israel, svarmulighederne går fra «stærk støtte» til «stærkt imod» eller «ved ikke». Den omstændighed at der i det hele taget stilles spørgsmål om terrorstøtte i meningsmålinger, fortæller mere end noget andet hvor det palæstinensiske samfund er henne i dag. Alligevel er analyse af tendensen (se diagram nedenfor) vigtig:

Mellem 2001 og 2008 var palæstinensernes holdning i Gaza og PA-kontrolleret Område A & B i Judæa & Samaria (Vestbredden) stort set de samme, i gennemsnit var der11,6% flere palæstinensere i Hamas-kontrolleret Gaza som støttede at myrde israelere i Israel end palæstinenserne PA-kontrolleret Område A & B i Judæa & Samaria. Efter Gaza-krigen i 2008-2009 og indførelse af sø-blokaden af Gaza steg gabet i meningsmålingerne. Mellem 2009 og 2017 steg andelen af palæstinensere som støtter terrorangreb mod israelere i Israel og var 22,1% større i Hamas-kontrolleret Gaza end i PA-kontrolleret Område A & B i Judæa & Samaria – dvs knap en fordobling i forhold til tidligere målinger.

Fra 2018 og frem til i dag er gabet kun blevet større; nu er der 43,9% flere indbyggere i Hamas-kontrolleret Gaza som støtter mord og terrorangreb mod israelere i Israel end blandt palæstinenserne i PA-kontrolleret Område A & B i Judæa & Samaria. Dvs at der er sket endnu en fordobling i forhold til tidligere. Både efter krigen i 2014 og maj 2021 steg Hamas’ popularitet, det samme gjorde indbyggernes støtte til mord og terrorangreb af israelere i Israel i Hamas-kontrolleret Gaza.

I marts 2011, efter det grusomme terrorangreb mod familien Fogel, – fem familiemedlemmer blev brutalt slagtet i deres hjem, svarede 51% af de adspurgte palæstinensere i Hamas-kontrolleret Gaza at de støtter terrorangrebet. I PA-kontrolleret Område A & B i Judæa & Samaria lå tallet under 20%, mens 75,6% svarede at de var imod. Meningsmålingen blev gennemført kort efter Ehud og Ruth Fogel og tre af deres børn, 11-årige Yoav, 4-årige Elad og 3 måneder gamle Hadas blev stukket ihjel i deres hjem.

Støtte til massakren af familien Fogel blandt palæstinensere i PA-kontrolleret Område A & B i Judæa & Samaria og i Hamas-kontrolleret Gaza.

Den holdning og støtten til terror ses igen i august 2019, efter en PFLP-terrorcelle detonerede bombe som dræbte 17-årige Rina Shnerb, og sårede hendes far og bror. Meningsmålingen viste at over 80% af palæstinenserne i Hamas-kontrolleret Gaza støttede terrorangrebet, mens lidt under halvdelen af palæstinenserne i PA-kontrolleret Område A & B i Judæa & Samaria støttede angrebet som dræbte den uskyldige teenagepige.

Støtten til terrorangrebet som kostede på 17-årige Rina Shberb livet i PA-kontrolleret Område A & B i Judæa & Samaria og i Hamas-kontrolleret Gaza.

Det er meget svært at forstå at der kan være støtte til at myrde en 3 måneder gammel baby med kniv, eller detonerer en bombe som dræber en 17-årige pige på tur med sin familie. I Hamas-kontrolleret Gaza ser flertallet af indbyggerne desværre israelske babyer og børn som legitime terrormål – er du jøde, er du et mål, er du israeler er du også mål (omkring 20% af Israels indbyggere, dvs omkring 2 millioner som ikke er jøder – de er også legitime terrormål for Hamas).

Det er netop de ekstreme kræfter som Israel må og skal beskytte sin befolkning mod, derfor har Israel ikke andet valg end at have en blokade mod Gaza. Er blokaden nødvendig? Ja. Blokaden forhindrer fri adgang af våben, våbendele, raketdele, cement og andet til at grave underjordiske angrebstunneller ind i Israel og andet. Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas tøver ikke med at myrde uskyldige israelske børn, kvinder og mænd. Hamas bruger alle midler til at myrde israelere – raketter, selvmordsbombeangreb, terrorangreb og andet – der er ingen grænser. Hamas bliver kun styrket af den brede støtte de har i befolkningen som de holder under et jerngreb i Gaza.

Under den seneste Gaza-krig tilbage i maj angreb terrorgruppen Hamas og andre terrorgrupper i Gaza, Israels civilbefolkning med over 4300 raketter – bemærk at det skete trods blokaden, vi kan kun gisne om hvad der var sket, hvis ikke der havde været en blokade mod Gaza. Uden blokaden ville Hamas have angrebet Israel med endnu flere og kraftigere raketter som ville have kostet endnu flere israelere livet.

Grafer og inspiration til artiklen er hentet fra bloggen FirstOneThrough.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp