Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Or er død 11 dage efter terrorist skød ham på gaden i Tel Aviv

Or betyder lys på hebraisk. Om Or siger hans mor Natali: - Et lys er slukket for os i dag. Et lys fyldt med venlighed, kærlighed og omsorg til alle, han mødte. (Foto: Privat)
Natali fortæller om sin søn hvis navn betyder lys: - Et lys er slukket for os i dag.

Or Eshkar blev kun 32 år, den 9. marts blev han alvorlig såret da en terrorist skød ham og hans venner på gaden i Tel Aviv.

Lægerne kæmpede for at redde Or, men måtte i dag meddele at han var død af sine kvæstelser: – Desværre var hans skader så omfattende at han døde af dem. Efter en heroisk kamp i flere dage, hvor vi så en mand af stål kæmpe for sit liv, måtte vi i dag erklære ham død vi, udtaler Roni Gamzu fra Ichilov hospital.

Or’s venner Rotem Mansano (34) og Michael Osdon (36) blev også skudt af terroristen ved terrorangrebet. Rotem blev alvorlig såret, mens Michael blev lettere såret.

Or’s familie har besluttet at donere hans organer.

Om Or, hvis navn betyder lys på hebraisk, fortæller hans mor Natali: – Et lys blev slukket for os i dag. Et lys fyldt med godhed, kærlighed og omsorg over for alle han mødte.

Terroristen var 23-årige Mutaz Salah al-Khawaja fra den palæstinensiske by Ni’lin i Judæa og Samaria (Vestbredden), han blev skudt og dræbt i skudveksling med politiet kort efter angrebet. Han var tilknyttet terrorgruppen Hamas.

I skrivende stund har 15 israelere betalt med livet for palæstinensisk terror i 2023. I 2022 betalte mindst 32 personer med livet i terrorangreb. Året blev det blodigste terror-år siden 2008.

Sådan så det ud efter terrorangrebet i hjertet af Tel Aviv den 9. marts. (Foto: Erik Marmor/Flash90)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem