Search
Her ses israelske soldater under en anholdelse i Judæa og Samaria (Vestbredden), 3. november 2022. (Foto: Israels forsvarshær)

– Vi har reddet flere hundrede israelere

Den igangværende israelske antiterroraktion i Judæa og Samaria (Vestbredden) har reddet flere hundrede israelske liv.

Efter flere palæstinensiske terrorangreb, iværksatte Israels forsvarshær (IDF) for knap et år siden, operation Breakwatersom – dvs. en massiv antiterror-operation i Judæa og Samaria (Vestbredden). Målet med operationen var at stoppe terrorgrupperne som var begyndt at få frie tøjler i palæstinensiske byer som Nablus og Jenin, hvor de palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen.

Inden IDF iværksatte antiterror-operationerne i 2022, afholdt de sig helt fra at gå ind i de PA-kontrollerede byer i 6 måneder, for at give PA mulighed for at tage kontrollen tilbage. Men det har PA ikke gjort. Efter Israel blev udsat for flere terrorangreb fra Nablus og Jenin, havde IDF ikke andet valg – de var nødt til at stoppe terrorgrupper som eksempelvis den iranskstøttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i at bruge byerne som baser

Siden IDF iværksatte antiterror-operationerne, har de gennemført næsten daglige antiterror-operationer i Judæa og Samaria (Vestbredden). De fleste antiterror-operationer sker om natten, men når efterretninger om konkrete terrortrusler kræver, sker antiterror-operationerne også i dagtimerne. IDF’s mål med antiterror-operationerne er at opsøge og anholde terrorister og terrormistænkte. Anholdelserne foregår ikke stille og roligt, i mange tilfælde angriber palæstinensiske terrorister IDF-soldaterne.

Ofte fører det til store gadekampe i palæstinensiske byer. I løbet af 2022 blev over 170 palæstinensere dræbt – over 90% af de dræbte var terrorister, de blev dræbt i kampe mod IDF. Men også civile som er havnet i skudlinjen er blevet dræbt. I 2023 er over 80 palæstinensere blevet dræbt, de fleste af dem var involveret i terror. Flere israelske soldater er blev dræbt og såret.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp