Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel angrebet af seks raketter fra Gaza

Her ses Israels missilforsvarssystem Iron Dome i aktion mens systemet nedskyder raketter fra Gaza over den israelske by Sderot beliggende tæt på den Hamas-kontrolleret enklave, 2. august 2022. (Illustrationsfoto: Flash90)
I nat måtte flere hundrede tusind israelere igen løbe i beskyttelsesrum. Israels forsvarshær besvarede angrebene med at bombe Hamas-mål i Gaza.

I nat blev Israel igen angrebet af raketter fra terrorister i Hamas-kontrolleret Gaza. Flere hundrede tusind israelere fik afbrudt deres nattesøvn og måtte løbe i beskyttelsesrum mens 6 raketter blev affyret ind i Syd-Israel. Raketterne blev affyret mod byerne Sderot, Ashkelon og andre byer beliggende tæt på Gaza.

Fem af raketterne blev nedskudt af Israels missilforsvar Iron Dome, den sjette raket eksploderede i et øde område, skriver Times of Israel.

Der er ikke kommet meldinger om israelere som er kommet fysisk til skade, men hvert eneste raketangreb efterlader psykiske ar hos indbyggerne i Syd-Israel. Raketangrebene mod Israel, skete få timer efter Israels forsvarshær gennemførte endnu en antiterror-operation i en by kontrolleret af de palæstinensiske myndigheder (PA). Operationen skete i byen Nablus. Israel har i snart et år haft fokus på at bekæmpe terror med løbende antiterror-operationer i Judæa og Samaria. Fokus har især været på de PA-kontrollerede byer Jenin og Nablus. Israel har gentagende gange bedt PA’s sikkerhedsstyrker om at stoppe terrortruslen som udgår fra deres byer, men det nægter de. Derfor er Israel nødsaget til at stoppe terroren inden den koster israelske indbyggere livet.

Mange af de terrorangreb som har hærget Israel det seneste års tid, kom fra Jenin og Nablus.

I 2022 betalte 32 børn, kvinder og mænd med livet for palæstinensisk terror – det var det højeste antal terrorofre siden 2008.

Den 10. februar betalte 3 israelere med livet og mange flere blev såret i terrorangreb i Jerusalem – to af de dræbte terrorofre var små brødre på 6 og 8 år som ventede på bussen med deres forældre og søskende og blev kørt ned i bil-terrorangreb af terrorist fra Øst-Jerusalem.

Israels forsvarshær (IDF) besvarede raketangrebene her til morgen ved at bombe flere Hamas-mål i Gaza. IDF angreb våbenproduktion og et militært sted som bruges til at opbevare våben i Gaza.

-Komplekset ligger tæt på moské, lægeklinik, skole, hotel og en politistation. Det understreger igen at den iransk-støttet terrorgruppe Hamas placerer sine militære faciliteter i hjertet af civil infrastruktur, udtaler IDF.

Der er ikke kommet meldinger om tilskadekommende i Gaza.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem