To palæstinensiske terrorister blev dræbt efter de skød mod israelske soldater. På billedet ses palæstinensere inspicerer bilen efter terrorangrebet. (Foto: Flash90)

Angreb soldater – to terrorister dræbt

I dag blev to terrorister fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad skudt og dræbt efter de angreb israelske soldater i Judæa og Samaria (Vestbredden).

To medlemmer af den iranskstøttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) blev skudt og dræbt, efter de her til morgen skød mod israelske soldater i den nordlige del af Judæa og Samaria (Vestbredden), skriver Times of Israel.

Ifølge Israels forsvarshær (IDF) blev soldaterne beskudt fra et køretøj syd for byen Jenin. Jenin er under de palæstinensiske myndigheders (PA) kontrol, men PA har igennem længere tid ikke haft kontrol over byen som har udviklet sig til en terrorredde, der truer Israels sikkerhed. Soldaterne skød tilbage og ramte terroristerne. Terrorgruppen PIJ udtaler, at de stod bag angrebet mod IDF soldaterne.

Terroristerne Izz a-Din Basem Hamamra (25) og Amjad Adnan Khaliliya (23). Billeder af de dræbte terrorister med maskingeværer er blevet delt på sociale medier. Ingen IDF-soldater blev såret ved angrebet.

En M-16 riffel brugt ved angrebet, blev fundet på stedet.

Israels forsvarshær (IDF) anti-terroroperationer i Judæa og Samaria (Vestbredden) fortsætter også i 2023. Det er en direkte konsekvens af terrorbølgen i 2022, som kostede 31 israelere livet – det højeste antal terrorofre siden 2008.

De fleste terrorangreb mod israelere i 2022, blev udført af terrorister fra Nablus og Jenin. Chef for IDFs militære efterretningstjeneste, brigadegeneral Amit Saar, vurdere at situationen i Judæa og Samaria vil eskalerer yderligere i 2023.

IDFs statistik for 2022 viser også en tydelig eskalering i antal terrorangreb/terrorforsøg i Judæa og Samaria.

I 2022 blev over 2.500 terror-mistænkte anholdt, et stort antal våben blev beslaglagt og mange millioner kroner blev konfiskeret. Over 160 palæstinensere blev dræbt under anti-terroroperationerne – næsten alle de dræbte var involveret i terror.

Israels anti-terroroperationer har afværget over 500 terrorangreb.

Her ses M-16-riflen brugt ved terrorangrebet i dag, 14. januar 2023. (Foto: IDF)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp