Her ses israelsk politi på stedet hvot den mistænkte palæstinensiske terrorist blev fundet død efter han havde myrdet en 84-årig israelsk kvinde på åben gade med jernstang. (Foto: Flash90)

84-årige Shulamit blev slået ihjel med jernstang af palæstinensisk mand

I aftes blev Shulamit slået ihjel på åben gade af en 28-årig palæstinenser fra Judæa og Samaria med arbejdstilladelse. Terroristen blev senere fundet død. Hvad fik ham til at myrde en ældre og hjælpeløs israelsk kvinde?

I aftes blev 84-årige Shulamit Rachel Ovadiah slået ihjel af slag fra jernstang i den centralt beliggende israelske by Holon af palæstinensisk mand fra Judæa og Samaria med, der igennem flere år har haft arbejdstilladelse i Israel, efterforskningen viser at der efter alt at dømme var tale om et terrorangreb, skriver Times of Israel.

Overvågningsoptagelser fra stedet viser gerningsmanden følge efter Shulamit og herefter slå hende gentagende gange i hovedet med jernstang.

En nabo hørte Shulamit skrige og kontaktede politiet som fandt hende hårdt såret – Shulamit døde kort tid herefter.

– Det er et chokerende angreb begået af afskyelig og fej terrorist, som dræbte en hjælpeløs ældre kvinde, sier Israels statsminister Yair Lapid.

Den mistænkte er 28-årige Mousa Sarsour fra Qalqilya (Judæa og Samaria) som har arbejdet i Israel igennem flere år. Han havde ingen tidligere terroraktiviteter bag sig. Han blev eftersøgt igennem flere timer efter drabet på Shulamit og blev fundet død i forladt ejendom i Tel Aviv, det menes at han begik selvmord.

I nat blev 5 mistænkte i sagen anholdt af Israels forsvarshær (IDF) i Judæa og Samaria (Vestbredden), området har længe været præget af flere daglige terrorforsøg mod israelere. Flere af de anholdte er i familie med den mistænkte. Den mistænktes familie har udtalt at de ikke forstår hvorfor han begik angrebet og mener at han må have haft psykiske problemer.

I skrivende stund har Israels sikkerhedstjenester afværget over 300 alvorlige terrorangreb. Israel har desuden dræbt og anholdt over 1.000 terrorister. Men trods Israels intense kamp mod terror, kan de ikke stoppe alle angreb

De seneste år har Israel især været udfordret af de «ensomme ulve», terrorister som udfører deres terrorangreb alene uden større planlægning.

Terrorangreb udført af palæstinensere med arbejdstilladelse ses ikke så ofte, men angrebet i aftes er desværre ikke det første.

Derudover har Shin Bets tidligere chef, Adi Karmi udtalt til israelske medier, at så længe de palæstinensiske myndigheder (PA) oplærer deres indbyggere i had fra vugge til grav, opildner til terror, underviser små børn i jihad skolepensum og belønner dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden med terrorløn, er hver eneste palæstinenser som rejser ind i Israel en tikkende bombe. Ifølge Karmi rejser der dagligt omkring 70.000 palæstinensere ind i Israel fra Judæa og Samaria.

Danmark er med til at finansiere PA’s terroropildning – se hvor mange milliarder Danmark giver PA i 2021-2025.

Se debatten i Folketinget, den 5. maj 2021. Debatten endte med at et flertal besluttede at lade misbruget af dansk PA-bistand fortsætte:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp