Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Shin Bet: – 7 Hamas-aktivister mistænkt for at planlægge terrorangreb i Israel anholdt i Nablus og Hebron

Terrorgruppen Hamas har haft den fulde kontrol over Gaza siden 2007. (Illustratonsfoto: IDF)
Under deres forhør hos Israels interne sikkerhedstjeneste, Shin Bet fortalte de mistænkte, at de var blevet rekrutteret på sociale medier af en Hamas-aktivist i Gaza som instruerede dem i fremstilling af ​​sprængladninger og udføre terrorangreb. Derudover fik de penge til at købe udstyr, skydeøvelser og bombefremstilling.

Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet, Israels forsvarhær (IDF) har i samarbejde anholdt 7 Hamas-aktivister fra Hebron og Nablus-området (de palæstinensiske selvstyreområder i Judæa og Samaria), mistænkt for at ville begå terrorangreb i Israel, skriver den israelske nyhedskanal N-12 (artiklen er oversat fra hebraisk).

Under deres forhør hos Shin Bet kom det blandt andet frem at de var blevet rekrutteret via sociale medier af 26-årige Yahya Amer Muhammad Abu Saifan som er Hamas-agent i Gaza. Shin Bet oplyser at han er engageret i at rekruttere unge til at begå terrorangreb i Israel og opildner til terror på sociale medier.

De mistænkte er blevet trænet i fremstilling af sprængladninger og instruktioner i at udføre terrorangreb.

De mistænkte har blandt andet modtaget penge til at købe udstyr til at fremstille bomber, gennemføre skydeøvelser og andet. Derudover var de mistænkte i besiddelse af våben som blev konfiskeret.

De fleste af de mistænkte er blevet tiltalt ved militærdomstolen og er anklaget for alvorlige sikkerhedsforseelser. Det forventes at yderligere mistænkte vil blive tiltalt når efterforskningsarbejdet er slut: – Anholdelserne og efterforskningen har igen vist at Hamas løbende forsøger at rekrutterer terrorister fra både Gaza og udlandet med henblik på at destabilisere Judæa og Samaria og øge voldsniveauet og rekruttering af flere terrorister i Judæa og Samaria, udtaler Shin Bet og tilføjer:

– Sikkerhedsstjenesten, sikkerhedsstyrkerne og de øvrige sikkerhedsstjenester vil fortsætte med at samarbejde om at stoppe Hamas-terrorister i Gaza og deres forsøg på at udføre terrorangreb i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem