Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– På tide at sætte en stopper for USA’s absurde krav til Israel

Ben-Dror Yemini: - Israel har verdens højeste standard om beskyttelse af uskyldige i kampen mod terror, alligevel forsøger USA at blande sig i Israels forsvarpolitik. Rapport viser at der i 2003-2018 blev dræbt 326 journalister - de fleste af USA. USA har ikke undersøgt et eneste af de drab! Det er på tide at sætte en stopper for USA's absurde krav til Israel.

USA er Israels vigtigste ven – ingen tvivl om det. Men selv når det gælder ens bedste ven, må man sætte en grænse og sige ‘nok er nok’.

Mængden af løgnagtig anti-israelsk propaganda er slem nok, vi har ikke behov for at USA også melder sig i koret. USA skal ikke blande sig i vores regler for hvornår vores soldater må besvarer skudangreb. USA skal heller ikke komme med mystiske krav i sagen om Shireen Abu Aqla, journalisten som blev skudt under væbnet kamp mellem terrorister i byen Jenin og israelske soldater i maj 2022, skriver veteran journalist Ben-Dror Yemini i Yediot Ahronot (artiklen er oversat fra hebraisk).

USA’s krav til Israel, fik i går premierminister Yair Lapid til at reagere: – ingen skal fortælle os hvornår vi må åbne ild når vi kæmper for vores liv.

Det var godt at Lapid gav USA klar besked. For der er én lov, og det burde der bestemt også være i et velordnet land. Den dag USA vil opfylde højere standarder end dem som Israel har, vil vi være glade for at høre det. I mellemtiden, kære ven, er situationen omvendt, skriver Yemini.

Det er ikke første gang den venstre hånd i USA ikke ved hvad den højre hånd gør. Der har allerede været kritik af Israel når det gælder skade på uskyldige. Den amerikanske hærs stabschef, Martin Dempsey udtale at hvis han vil vide hvordan man beskytter uskyldige, vil han se på hvad Israel gør, fordi de gør det bedst når det kommer til beskyttelse af uskyldige i krigen mod terror.

Ifølge data fra forskningsinstituttet “Watson” ved Brown University, var 71% af de dræbte i USA’s krig mod terror var uskyldige, dvs at kun 29% af de dræbte var kombattanter. Så ja, USA kan lære noget af Israel. Selv hvis vi ser på Goldstone-rapporten eller den anti-israelske, israelske NGO Betzelem, viser tallene at Israel skader mange færre uskyldige end USA. Alt det uden at vi har nævnt at både Goldstone-rapporten og tallene fra BetZelem ikke har hold i virkeligheden, påpeger Yemini.

Det samme gør sig gældende i drabet af Abu-Aqla. Israel foretog en grundig undersøgelse og indrømmede endda for et par dage siden, at hun muligvis var blevet skudt af en israelsk soldat. Var det tilfældet, skete det ved en fejl – ikke med vilje. Undersøgelsen blev udført, fordi Israel og Israels forsvarshær opretholder den højeste standard i verden. Ser vi derimod, på den amerikanske hær og deres krig mod terror, tegner der sig et helt andet billede. I perioden 2003-2018 blev 326 journalister dræbt – mange af dem af den amerikanske hær. USA har ikke gennemført en eneste undersøgelse om de 326 dræbte journalister!

Dempsey roste Israel efter Operation Protective Edge, 7. november 2014. Det amerikanske denrigsministeriums talskvinde var på daværende tidspunkt Jean Psaki. Dagen efter Dempsey’s udtalelse, udtalte hun at “Israel kunne og burde have gjort mere for at forhindre skade på uskyldige.” Hvordan kan det være, at chefen for det amerikanske militær siger én ting, og talskvinden siger det modsatte? Det er ikke et retorisk spørgsmål, understreger Yemini. Matt Lee, AP’s korrespondent for Det Hvide Hus, stillede spørgsmålet til Psaki. Hun kunne ikke forklarer modsigelsen. Journalisten gav ikke op, gik hende på klingen og sagde: Hærens stabchef ved mere om emnet.

Modsigelsen er fortsat aktuel – Israel i den forløbne uge igen vist at have de højeste standarder. Alligevel udsættes Israel igen for kritik af USA som selv skader mange flere uskyldige personer i samme krig mod terror. Det er på tide at sætte en stopper for absurditeten. Selv med en mindre krise mellem vores lande, er det godt at vores premierminister og forsvarsminister sagde til vores bedste ven at grænsen er nået, slutter Yemini.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem