Israelske sikkerhedsstyrker har anholdt 20 terrormistænkte under aktion i Judæa og Samaria (Vestbredden) natten til 21. juni (Foto: IDFs talsperson)

IDF har anholdt 15 terrormistænkte

Israel arbejder intens på at afværge det næste terrorangreb.

Israelske styrker var natten til den 9. maj været i aktion over hele Judæa og Samaria (Vestbredden) og har anholdt 15 terrormistænkte. Flere af de anholdte mistænkes for medvirken i øks-terrorangrebet i Elad 5. maj og skud-terrorangrebet i Ariel 29. april. Alene de to terrorangreb kostede 4 israelere livet og flere hårdt sårede.

I går blev Sabhi Shajir og As’ad Alrafa’ani som mistænkes for at have myrdet 3 israelske fædre på Israels 74 års fødselsdag den 5. maj mens mange børn så det brutale angreb anholdt efter en intens jagt som varede 60 timer. Information som kom frem under forhør af de to terrorister, førte til flere anholdelser.

Læs også: Terroristerne som myrdede 3 israelske fædre og sårede flere kritisk i brutalt økseangreb i byen Elad, kan se frem til høj terrorløn fra de palæstinensiske myndigheder (PA) – du betaler via dansk PA-bistand. Lever terroristerne til de bliver 80 år, vil de modtage over 13 millioner kroner i terrorløn!

To palæstinensere blev anholdt efter mistanke om at de hjalp terroristerne, Yahya Mar’ee og Yousseff A’asi som skød israelsk sikkerhetsvagt udenfor Ariel i Judæa og Samaria. Den israelske sikkerhedvagt stod vagt sammen med sin forlovede og reddede hendes liv ved at stille sig foran hende da terroristerne skød.

Ved aktionen i Judæa og Samaria som skete i samarbejde mellem Israels forsvarashær (IDF), sikkerhedstjenesten Shin Bet og Israels grænsepoliti, blev der også beslaglagt våben.

Også i løbet af weekenden har der været flere alvorlige hændelser som kunne være endt med flere myrdede israelere. I Jerusalem blev en politibetjent knivstukket i nakken og moderat såret af palæstinensisk terrorist. Terroristen blev skudt af andre politibetjente på stedet og blev alvorligt såret – han får behandling på et israelsk hospital.

Søndag aften forsøgt en palæstinenser bevæbnet med kniv at trænge ind i den israelske bosættelse Tekoa i Judæa og Samaria. Terroristen forsøgte at angribe en beboer som også er med i bosættelsens sikkerhedsteam. Beboeren skød og dræbte terroristen.

Siden slutten av mars er 19 personer drept i terrorangrep i Israel.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp