Palestinske studenter i Gaza demonstrerer til støtte for knivangrepene mot israelere. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Her ses palæstinensiske studerende i Gaza under demonstration til støtte for knivangreb mod israelere. (Illustrationsfoto: Flash90)

Israelske sikkerhedsstyrker har afværget større terrorangreb

Israelske sikkerhedsstyrker er i højt beredskab efter flere terrorangreb i løbet af få dage.

MIFF har skrevet flere artikler om stigende israelsk frygt for terrorangreb de seneste dage. Alene siden fredag den. 10 september er israelere blevet udsat for flere knivangreb, stenkast, raketangreb fra terrorister i Gaza og andet. Terrorgrupper i Gaza, Fatah som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder i deres selvstyreområder A & B i Judæa og Samaria opildner palæstinenserne til at begå terrorangreb, hvilket øger spændingerne – læs HER.

Nu skriver nyhedsmediet i24 NEWS at Israels sikkerhedsstyrker har afværget ‘stort’ terrorangreb i indeværende uge.

Flere israelske medier har meddelte at Shin Bet, israelske sikkerhedstjenester og politiet har afværget flere terrorangreb, uden at komme med flere detaljer.

Israelske myndigheder er i ekstra højt alarmberedskab og frygter flere terrorangreb i Jerusalem i forbindelse med jødernes vigtigste helligdag, Yom Kippur fasten som begynder onsdag aften.

Ifølge den israelske Kanal 13 er omkring 2.000 politifolk blevet indsat i Jerusalem.

Den 6. september lykkedes det 6 yderst farlige terrorister som alle har israelske liv på samvittigheden at flygte fra høj-sikkerhedsfængslet Gilboa (flere af terroristerne er fra Fatahs militære fløj, terrorgruppen Al-Aqza Martyr Brigaden). Det øger også spændingerne.

I løbet af weekenden fangede israelske sikkerhedsstyrker 4 af de 6 seks flygtede terrorister. Læs HER.

Læs også: Se terrorister i palæstinensiske gader – du er med til at betale gildet via skatten. Terrorgruppen Al Aqsa Martyr Brigaden som blandt andet står på EU’s terrorliste er Fatah-partiets militære fløj – du er med til at betale gildet via skatten.

Israels minister for sikkerhed Omer Barlev udtalte til Kanal KAN: – Jeg ved ikke, om vi er på randen af eskalering, men det er sikkert, at vi befinder os i en meget følsom periode. De seneste terrorangreb, terroristers flugt fra fængslet og de to, der endnu ikke er fundet, samt vores problemer med terrorgruppen Hamas øger spændingerne. Enhver hændelse kan få hele regionen til at eksplodere, så vi forbereder os på en eskalering i Jerusalem, Judæa og Samaria og Gaza.

Barlev understregede imidlertid, at ingen har interesse i at øge spændingerne yderligere.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp