Mens våbenhvile nærmer sig fortsætter raketangrebene

Bolig i Ashkelon ramt af raket. Våbenhvile kan være på vej i løbet af 24 timer.
En bolig i Ashkelon fik store skader i et raketangreb 20. maj. Heldigvis blev kun en person lettere såret. (Foto: MDA)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel er under nuværende raketrunde fra gaza, blevet angrebet stort set 24/7 i 11 dage i træk. Natten til torsdag fik indbyggerne i Syd-Israel for første gang siden 10. maj nogle timers pusterum hvor de kunne sove uden at blive vækket af raketalarmen – roen varede dog ikke længe, siden torsdag morgen er flere israelske byer blevet ramt at voldsomme raketangreb.

Raketangrebene fortsætter også i skrivende stund. Storbyer som Ashkelon og Beer Sheva er blevet hårdt ramt af raketangrebene, også mindre israelske lokalsamfund tæt på Gaza-grænsen (Otef Aza). Beduinlandsbyer i Negevørknen er også blevet angrebet.

I Ashkelon blev en bolig ramt, en person blev moderat såret. Der er ikke tal på hvor mange israelere er psykisk ramt, men israelske nyheder melder at psykologer, krisecentre, læger og andre bestormes af folk som har brug for psykisk hjælp, nervepiller, sovepiller og andet. De psykiske mén er mindst lige så skadelige som de fysiske skader. Der er også meldinger om at flere kvinder føder for tidligt grundet stres og mange børn som lider af PTSD og angst.

Mens raketterne regner ned over flere israelske byer, er der forsøg på at opnå våbenhvile. En ikke navngivet israelsk tjenestemand fortæller Walla News at de forventer et gennembrud i våbenhvileforhandlingerne i løbet af det kommende døgn.

Norske Tor Wennesland, som er FNs specialudsending i Mellemøsten, deltager i forhandlingerne sammen med Egypten. Wennesland menes at være rejst til Doha i Qatar for at mødes med Hamas-ledere, som bor der.

Siden Hamas startede konflikten ved at angribe Israels hovedstad Jerusalem med raketter 10. maj, er mindst 12 israelere blevet dræbt, flere hundrede er såret, mange af dem kritisk skadet (som tidligere nævnt er de psykiske konsekvenser for Israels befolkning mindst lige så alvorlige). Hamas har angrebet Israels civil befolkning med mere end 4000 raketter. Hamas har i snit angrebet flere israelske byer i Syd-Israel med i snit 2000 raketter om året i 20 år og flere millioner israelere har ikke adgang til beskyttelsesrum. Læs: To danske kvinder fortæller om livet med Hamas-raketter. Terrorgruppen Hamas har angrebet Israels civilbefolkning med raketter i 20 år og de rammer alt og alle – også danskerne som lever i landet.

I Gaza er over 200 personer blevet dræbt, de fleste af dem terrorister fra Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) ved Israels forsvarsangreb for at stoppe angrebene mod israelske byer. Læs: Gæt hvem betaler for Hamas-raketterne. Hamas behøver ikke at bekymre sig om raketudgifterne – regningen er betalt.

Men også mange børn er blevet dræbt i Gaza. Mange af drabene i enklaven sker fordi Hamas angriber Israel fra boligområder og bruger indbyggerne som levende skjolde. 30% af af de mere end 4000 raketterne som Hamas har angrebet Israel med, er eksploderet i Gaza. Læs: Palæstinensisk familie blev dræbt af Hamas-raket.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFejlene med kortene Fredrik Solvang brugte under NRK Debatten
Næste artikelVåbenhvile trådt i kraft – endelig fik Israels indbyggere en rolig nat
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise