Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Over 100 raketter affyret mod Tel Aviv og andre byer

Siden mandag aften er der affyret over 1600 raketter mod Israel. I skrivende stund er syv personer dræbt, mange såret og endnu flere ramt af angst. (Foto: MDA)
Hamas har taget langdistanceraketter i brug.

For tredje dag i træk udsættes Israel for kraftige raketangreb fra terrorister i Gaza. Torsdag eftermiddag blev det affyret mindst 100 raketter mod det tæt befolkede Tel Aviv og nærliggende områder – angrebene fortsætter også nu. Også storbyen Beer Sheva blev angrebet. Mindst fire personer er såret ved angrebet, inklusiv en 7-årig dreng som er moderat såret, skriver Times of Israel.

Hamas har også affyret en raket mod feriebyen Eilat ved Det Røde Hav, som ligger hele 250 kilometer fra Gazas. Det er den længstrækkende raket terrorgruppen nogensinde har affyret ind i Israel.

Lige før de affyrede raketten sagde Hamas at de havde taget en ny raket i brug som kan ramme hele Israel. Raketten hedder Ayyash 250, opkaldt etter Yahya Ayyash, manden bag brug af selvmordsbomber i konflikten.

Siden mandag aften er der blevet affyret over 1600 raketter mod civilbefolkningen i Israel. Flere hundrede af raketterne landede inde i Gaza. Flere raketter har ført til skader og dødsfald blandt civilbefolkningen i Gaza.

Syv israelere er dræbt, mange er såret – flere alvorligt og endnu flere behandles for chok og angst og flere titalls skadet – læs mere HER. 72 palæstinensere er dræbt i de israelske luftangreb. Det israelske forsvar oplyser om at mange af de, var terrorister fra Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ).

Se MIFFs seneste klip her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem