Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Frygter weekendens uro fortsætter

Israelsk oprørspoliti var på meget hård opgave da de blev mødt af stenkast og fyrværkeri på Tempelpladsen. (Foto: Twitter)
Raketangreb, sprængstofballonangreb og optøjer satte deres præg på weekenden i Israel.

Det har været en meget urolig weekend i store dele af Israel – særligt i Jerusalem. Efter muslimernes fredagsbøn opstod der store optøjer på Tempelpladsen, hvor Al-Aqsa-moskeen ligger. Over 90.000 personer var samlet til bøn og flere af dem benyttede anledningen til at kaste sten og skyde med fyrværkeri mod israelske sikkerhetsstyrker på stedet.

Det hele udviklede sig til voldsomme optøjer, hvor israelsk politi måtte bruge tåregas og chokgranater. Flere hundrede personer blev såret, inklusiv mange israelske politi. Mange blev ramt af stenkast.

Under optøjerne på Tempelpladsen råbte en stor folkemængde “bomb, bomb Tel Aviv” og der blev viftet med terrorgruppen Hamas‘ flag. Det blev også råbt kamprop om at Muhammads hær vil slagte jøderne.

Også lørdag og søndag var der optøjer på Tempelpladsen. Optøjerne er foregået i flere dele af Jerusalem, blandt andet ved Damaskusporten ved indgangen til Jerusalems Gamle by. Også andre steder i Israel, blandt andet i Haifa og Nazaret, har israelske arabere samlet sig og demonstreret.

Samtidigt har der været flere raketanbreg affryet af terrorister i Gaza ind i Syd-Israel Israel og flere sprængstofballonangreb som har forårsaget mange brande – læs mere HER.

Mandag er der kommet meldinger om at de voldelige optøjer på Tempelpladsen fortsætter. Det sker samtidig med at Jerusalems dag markeres i Israel. Det er en israelsk helligdag som markerer genforeningen af Jerusalem. Under normale omstændigheder markeres dagen med en stor parade med israelske flag, men grundet sikkerhedssituationen i Israels hovedstad, vil paraden efter alt at dømme blive aflyst.

Den spændte situation har også betydet at det israelske forsvar (IDF) har sendt forstærkninger til Judæa og Samaria (Vestbredden). Fredag blev tre palæstinensiske terrorister stoppet da de forsøgte at trænge ind i Israel for at dræbe israelere – læs HER. To af terroristerne blev skudt og dræbt under skududveksling med israelske sikkerhedsstyrker. En tredje terrorist ble hårdt såret og kørt til et hospital i Israel.

https://twitter.com/EylonALevy/status/1391448720105947143

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem