Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

12 raketter affyret mod Israel i nat

Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel. (Arkivfoto: IDF)
Israelske jægerfly bombede fredag morgen mål i Gazastriben for tredje gang.

Israelske jægerfly gennemførte fredag morgen en tredje runde af luftangreb mod mål i Gazastriben, som svar på en række raketangreb mod Israel få timer tidligere. Gennem hele natten har der været nye runder af raketangreb mod Israel og israelske svar på angrebene, skriver Times of Israel.

– Vi holder Hamas ansvarlig for al terroraktivitet som kommer fra Gazastriben, siger det israelske forsvar (IDF) i en udtalelse fredag morgen.

I alt er 12 raketter blevet affyret fra Gazastriben mod Israel siden torsdag aften. Seks af raketterne blev skudt ned af raketforsvaret Iron Dome.

Et hjem i byen Sderot blev alvorligt skadet under et af raketangrebene. Billeder og videoklip delt på sociale medier viser at køkkenet i huset er totalt ødelagt, med knuste vinduer og store huller i vægge og tag.

– Vi hørte ikke sirenen og pludselig lød der en kraftig eksplosion. Vi løb ud af sengen og ind i beskyttelsesrummet. Da vi kom ud så vi at alt var ødelagt. Hele køkkenet er sprængt og shabbatsmiddagen er ødelagt, siger husejer Shlomo Malka.

Det israelske forsvar har bombet flere militære Hamas-mål. De har også bombet et cementanlæg, som blev brugt til at producere underjordiske terrortunneller, i tillæg til områder hvor der produceres raketter. Der er ikke kommet meldinger om menneskelige skader.

Der har den seneste uge været tre raketangreb mod Israel, men nattens 12 raketter er en kraftig optrapning af konflikten – læs flere af MIFF’s artikler om raketangrebene mod Israel her. Udover raketangrebene er der også blevet sendt mange hundrede sprængstofballoner ind i Israel fra Gaza. Angrebene har forårsaget flere hundrede brande på landbrugsjord og skadet både natur, dyreliv og ejendomme – læs MIFF’s artikler om angrebene her.

Ifølge Ambulancetjenesten Magen David Adom (MDA) er tre personer blevet behandlet for chokskader i løbet af nattens angreb. Derudover blev en kvinde lettere såret mens hun løb ind i beskyttelsesrummet.

Nu frygter mange i Syd-Israel at konflikten vil eskalerer yderligere i løbet af weekenden.
Læs MIFF’s interview med Sderots borgmester: – Vores børn betaler prisen for Hamas’ raketangreb.
Læs MIFF’s artikel: 5-årige Tahel fra Sderot: – Det var skræmmende, og jeg ville sove, men det stoppede ikke. Det skræmmer mig altid.
Læs MIFF’s artikel om israelske børn: Græder og skælver af frygt efter endnu en raketalarm.
Læs MIFF’s artikel: Frygten for raketter betyder at mange indbyggere i Nord- og Syd-Israel overvejer at flytte.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem