Palæstinenser kørte sin bil ind i kontrolpost på Vestbredden – mistanke om terrorangreb

Ingen rapporter om tilskadekommende ved Reihan-kontrolpost nær byen Jenin. Den mistænkte fortalte efterforskere han ville dø.
Mistanke om forsøg på bil-terrorangreb ved kontrolpost nær byen Jenin. (Foto: @IsraelNewsLinks)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

En palæstinenser kørte onsdag aften sin bil ind i kontrolpost på Vestbredden i hvad mistænkes for at være forsøg på bil-terrorangreb, skriver Times of Israel.

Chaufføren nærmede sig Reihan-kontrolposten nær byen Jenin. Sikkerhedvagterne gav tegn til at han skulle sænke farten for at blive tjekket.

I stedet satte manden farten op og kørte bilen ind i en betonklods, udtaler embedsmænd. Der var ingen rapporter om tilskadekommende.

Manden som er fra landsbyen Barta’a blev arresteret af sikkerhedsfolk på stedet og fortalte efterforskere at han ville dø.

Hændelsen sker blot én dag efter en palæstinensisk teenager stak en israelsk kvinde i den centrale israelske by Kfar Saba i hvad politiet udtaler var et terrorangreb, terroristen blev skudt af en sikkerhedsvagt.

Den 62-årige kvinde er i moderat til alvorlig tilstand og modtog behandling på stedet, før hun blev bragt til Kfar Sabas Meir Medical Center, meddelte Magen David Adom (MDA) ambulance service.

Ifølge politiet blev den mistænkte terrorist skudt af en bevæbnet civil som kørte forbi. Terroristen var i moderat tilstand efter medicinsk behandling.

-Terroristen (19) fra Vestbredden, tog en kniv frem og jagtede kvinden. En borger som bor i nærheden så hvad der skete. Han stoppede sin bil og åbnede ild mod terroristen, udtalte politiet.

Ifølge Zaka-beredskabstjeneste blev terroristen bragt til Ramat Gans Sheba Medical Center med lette skader.

Ifølge politiet var den mistænkte terrorist en 19-årig fra Vestbredden. Ifølge palæstinensiske medier er han fra byen Tulkarem. Hans navn blev ikke frigivet.

Politiet undersøger knivangrebet og hvordan den palæstinensiske teenager kom ind i Israel fra Vestbredden.

Angrebet skete kort efter Israels officielle mindedag for 23,816 faldne IDF soldater og 4,166 terrorofre.

Sidste uge blev en grænsepolitibetjent moderat såret i et kombineret bil-terrorangreb og kniv-terrorangreb ved en grænse-kontrolpost øst for Jerusalem onsdag morgen, udtalte politiet.

Ifølge politiet kørte den palæstinensiske terrorist sin varevogn ind i grænse-kontrolposten ved “Kiyosk” kontrolpost i nærheden af ​​Ma’ale Adumim-bosættelsen, herefter steg han ud og angreb officeren med en saks, terroristen blev skudt og dræbt af de øvrige tropper som var på stedet.

Der blev også fundet en rørbombe på stedet, som politiet mener terroristen ville kaste mod tropperne ved grænse-kontrolposten.

Ifølge para-medicinere som behandlede grænsevagten i tyverne, blev han moderat såret ved angrebet.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMIFF ønskede Israel tillykke
Næste artikelTyskland har forbudt alle Hizbollah-aktiviteter
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise