Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Raketangreb fra Gaza er stoppet

Politiet på stedet hvor en raket ramte en vej i det sydlige Israel efter kraftige raketangreb mandag den 24. februar. (Foto: Politi)
Der er ikke blevet affyret flere raketter mod Israel siden midnat. Hverdagen vender tilbage...

En våbenhvile mellem den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad og Israel ser ud til at være på plads. Siden midnat dansk tid er der ikke blevet affyret raketter mod Israel fra Gazastriben. Det ser ud til at angrebene er forbi – indtil videre. Siden søndag blev der affyret mere end 90 raketter ind i det sydlige Israel.

Mandag aften var situationen stadig skrøbelig og uklar. Derefter var der tegn på kamphandlingerne ville aftage. Lederen af det israelske forsvar, Aviv Kochavi, frygtede situationen kunne eskalere ud for kontrol.

Nu hvor en våbenhvile er på plads begynder livet at vende tilbage til det normale i det sydlige Israel. Veje, jernbanen og arbejdspladser som var lukket mandag er åbnet igen, men skoler og børnehaver forbliver lukket tirsdag.

Dette foto viser hvordan Islamisk Jihad affyre raketter mod Israel fra befolkede områder.

Den seneste konflikt begyndte søndag, da israelske soldater skød og dræbte en terrorist som monterede en bombe på grænsehegnet mod Israel. Senere på dagen blev mere end 30 raketter affyret mod Israel. Det israelske forsvar reagerede med bombning af Islamisk Jihad-mål i både Syrien og Gazastriben.

Konflikten eskalerede yderligere mandag, da der blev affyret over 60 raketter mod Israel. Raketforsvaret Iron Dome formåede at nedskyde 90% af de raketter, der var på vej mod befolkede områder, men en raket formåede at trænge igennem raketforsvaret og eksploderede på legepladsen i en børnehave i Sderot.

Ingen israelere blev alvorligt såret i angrebene, men flere har lidt mindre skader. Flere er også blevet behandlet for chok af sundhedspersonale.

Raketangrebene sker blot en uge før israelerne går til Knesset-valg igen 2. marts. Valget i Israel er det tredje i løbet af et år.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem