Search
Denne illustration fra en regime-venlig kilde viser antiskyts som forsøger at nedskyde israelske raketter uden for den syriske hovedstad Damaskus. Billedet er fra et israelsk angreb i maj 2018. Søndag angreb Israel mål uden for byen igen.

Angreb Islamisk Jihad i Syrien og Gaza

Det israelske forsvar angreb terrorgruppen efter de har affyret over 30 raketter mod Israel.

Det israelske forsvar (IDF) gennemførte sent søndag adskillige gengældelsesangreb mod den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad (PIJ) i både Syrien og Gaza. Angrebene er et svar på den iransk-støttede terrorgruppes angreb mod Israel. Terrorgruppen affyrede over 30 raketter mod civilbefolkningen i Syd-Israel søndag, skriver Times of Israel.

-Israelske jagerfly angreb terrormål tilhørende terrorgruppen (PIJ) syd for Damaskus i Syrien, i tillæg til snesevis af PIJ-mål i Gazastriben, udtalte IDF.

Ifølge Islamsk Jihad er to medlemmer af terrorgruppen dræbt i de israelske luftangreb. De udtaler desuden at de vil reagere på drabene.

Israel anerkender sjældent at have gennemført angreb inde i Syrien, bortset fra når det er gengældelse for angreb fra Syrien. Ifølge det israelske forsvar var målet uden for Damaskus en af ​​de vigtigste baser i Islamsk Jihad i Syrien. De menes at have brugt basen til at fremstille våben.

I løbet af søndag gik raketalarmen flere gange i områderne nær Gazastriben. Den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad siger de står bag raketangrebene. Islamisk Jihad affyrede over 30 raketter mod det sydlige Israel. Cirka halvdelen af ​​raketterne blev skudt ned af raketforsvaret Iron Dome. Ifølge de israelske sundhedsmyndigheder er der ikke meldinger om sårede som følge af raketangrebene, men flere er blevet behandlet for chok. Splinter fra raketterne som blev nedskydt har desuden forårsaget materielle skader i flere byer.

På grund af den spændte situation i syd er alle skoler i områderne nær Gazastriben lukket mandag, inklusiv i byerne Ashkelon, Sderot og Netivot. Forbud mod store offentlige samlinger er også indført i disse områder. Beboerne må kun gå på arbejde, hvis der er adgang til bomberom (Merkhav Mugan/Mamad)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp